BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 12 november 2015

DE ERFENIS VAN ONGEHOORZAAMHEID!



Toen Eva in het Hof van Eden, van de vrucht van de boom at, wat God had verboden, ontvingen we een “erfenis” vanwege haar ongehoorzaamheid:
“Ik zal zeer vermeerderen de moeite uwer zwangerschap; met smart zult gij kinderen baren en naar uw man zal uw begeerte uitgaan, en hij zal over u heersen.” (Genesis 3:16 NBG’51)
Hierdoor dragen we een diepe wortel, die heet: Onzekerheid!
De vrouw wil geaccepteerd worden; houdt ervan wanneer men haar mooi vindt, goed gekleed, intelligent; wil dat haar partner haar aandacht geeft, vaak tegen haar zegt dat hij van haar houdt, jaloers is, ze voelt zich niet goed wanneer er “dames” zijn die meer ontwikkelen en mooier zijn; ze is bang voor verandering, is afhankelijk van de mening van anderen, enz. De lijst is heel lang!
En hoeveel we ook ontvangen, het is nooit genoeg! Ze vindt altijd dat ze het recht heeft om meer te ontvangen van de mensen waar ze van houdt!
Maar hoe verandert deze situatie?
We kunnen deze situatie veranderen, wanneer we investeren in het kennen van de waarde die God ons geeft! Hij houdt onvoorwaardelijk van ons, waardeert ons, vergeeft ons en is altijd bereid om ons te helpen veranderen!
Maar het is niet “gratis”, het vereist een constant offer van ons!
Als we ons erop focussen om de zekerheid te zoeken die van God komt, dan komen we op een punt dat de vele dingen die ons onzeker maakten, geen deel meer van ons uitmaken! En het is niet omdat je ouder bent geworden, of beter, het hangt niet van de leeftijd af en nog minder van de omstandigheden, maar wel van je relatie met God!
Ah! En velen geven, omdat ze niet willen erkennen dat ze onzeker zijn, vaak de schuld aan de mensen om hun heen!

Waardeer jezelf, omdat je veel waarde hebt voor God!


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten