BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 1 december 2015

WAARDE VAN HET OFFER




De waarde van het offer zit hem niet in de hoeveelheid geld die de persoon op het Altaar plaatst. Een voorbeeld hiervan is dat niemand kan zeggen dat een persoon geen offer heeft gemaakt omdat hij iets kleins op het Altaar offerde. Niemand kan ook bevestigen dat een persoon een waar offer maakte omdat hij een grote som geld gaf.



Zacheüs gaf een offer dat veel was in de ogen van de mensen; de weduwe bracht een offer dat weinig was in de ogen van de mensen. Zowel het vele van Zacheüs als het weinige van de weduwe waren offers in de ogen van God.
De vraag is: Wat is de waarde van een offer? Ik geloof dat de waarde van een offer, het offer is!
De rijken plaatsten een grote hoeveelheid geld in de offerkist, maar de weduwe gaf een offer, hoewel zij twee muntjes gaf. Zij gaf haar leven!
Allen dienen zich er bewust van te zijn dat het offer het geloof opwekt, de rest is aan God, omdat Hij Degene is die moet openbaren wat het offer is, zoals Hij dat ook deed met Gideon. Vooral vanwege het feit dat het vuur niet afhankelijk is van het goud om intensievere vlammen te hebben, het is juist het goud dat afhankelijk is van de vlammen om gezuiverd te worden en zodoende meer waarde te krijgen. Wat het Altaar en de offerande betreft, heeft het Altaar het goud niet nodig om meer waarde te verkrijgen, maar het is juist de offerande die afhankelijk van het Altaar is om geheiligd te worden.
Allen kunnen offeren, zowel de rijken als de armen, het is alleen noodzakelijk om te geloven en opstandig te zijn.
Een persoon gaf een getuigenis dat hij een oplegger bracht met 5 auto’s daarop en dat hij die offerde in een Campagne, een ander persoon gaf ook zijn getuigenis maar had veel minder geofferd. Het interessante is dat zij allebei gezegend werden. Qua hoeveelheid zat er een heel groot verschil tussen hen, allebei maakten echter een offer. Wat belangrijk is, is dat de Here Jezus gezeten is op het Altaar en aandachtig kijkt naar de mensen die het Altaar op komen. Hij wil niet weten of het veel is of weinig wat men offert, het leven wordt gegeven door alles op het Altaar te offeren! Ik herhaal: de waarde van een offer zit in het offer!
De ontmoeting met God vindt plaats op het Altaar, omdat het de Almachtige vertegenwoordigt. Het feit beschouwend dat het Altaar de plaats van het offer is, dient niemand er op te gaan met lege handen, maar met een waar offer.
Toen Gideon de tweede stier op het Altaar plaatste, presenteerde hij het ware offer, dat zijn leven zou veranderen, aan God.
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. :  +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten