BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 28 december 2015

EEN FEEST, ZOU HET DE MOEITE WAARD ZIJN?




Een feest is een herdenkingsplechtigheid die gericht is op mensen of een belangrijke gebeurtenis. Het offer dat gemaakt wordt zodat het feest georganiseerd kan worden is heel belangrijk. Degene die er naartoe zal gaan offert, door nieuwe kleren en geschenken te kopen, en de organisator van het feest offert zelf ook.

Tijdens een feest zijn de mensen gebroederlijk, komen ze bij elkaar, lachen ze of glimlachen ze, maar er zijn ook mensen die, zelfs tijdens een feest, triest zijn.

Men beweert dat er drank aanwezig dient te zijn, want zonder dat zou het geen feest zijn. Er zijn feesten die uren en zelfs dagen duren, maar uiteindelijk eindigen zij. En wanneer eindigen zij? Degene die glimlachte of toonde dat hij gelukkig was gaat naar huis en wanneer hij daar aankomt, treft hij de realiteit van zijn leven en wordt daardoor gedeprimeerd en huilt. Degenen die aan het huilen waren tijdens het feest raken in een wanhoop wanneer zij thuis aankomen. Ik heb niets tegen feesten, maar in feite komt het erop neer dat een feest een bron van emotie is. Er zijn koppels die er gezamenlijk ingaan en ruziënd uitkomen. Veel feesten eindigen met geweld en dood. In feite brengen zij een tijdelijk gevoel van welbehagen, oftewel, zoveel offer voor niets!

Toen Jezus naar een feest ging, zei hij:
“En op de laatste, de grote dag van het feest, stond Jezus en riep, zeggende: Indien iemand dorst heeft, hij kome tot Mij en drinke! Wie in Mij gelooft, gelijk de Schrift zegt, stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien. Dit zeide Hij van de Geest, welke zij, die tot geloof in Hem kwamen, ontvangen zouden; want de Geest was er nog niet, omdat Jezus nog niet verheerlijkt was” (Johannes 7:37-39).

Het laatste dag van het feest werd als de belangrijkste dag beschouwd, omdat het de Grote Dag werd genoemd. Op deze laatste dag, de grote dag, wist Jezus dat het feest zou aflopen en de mensen naar huis zouden gaan op dezelfde manier als dat zij gekomen waren en alles weer als gewoonlijk zou worden, dus stelde Hij de Heilige Geest voor aan de aanwezigen, die een constant feest in het binnenste van een mens veroorzaakt. Dat wil zeggen, het feest van geloof, dat niets met het vlees te maken heeft, omdat degene die over de Heilige Geest beschikt, geen feest nodig heeft om met mensen om te gaan, hij hoeft niets te slikken of te spuiten in zijn lichaam om momenten van plezier te hebben, hij heeft geen feest nodig om solidair met de mensen te zijn, of om te lachen, want zijn blijdschap is niet iets tijdelijks, zijn blijdschap zit altijd in zijn binnenste.

Degene die de Heilige Geest ontvangt weet dat die dag de laatste dag van pijn voor hem was. Die dag wordt door hem beschouwd als de grote dag. De grote dag wordt niet beschouwd als de dag van zijn huwelijk, noch de dag waarop zijn kind geboren werd of dat hij zijn huis kocht en al helemaal niet toen hij zijn auto kocht. Nee, het was de dag waarop hij de Heilige Geest ontving.

Stel, tijdens deze Vasten van Daniël, vast dat één van deze 21 dagen de laatste dag van pijn voor uw leven zal zijn en uw GROTE DAG zal zijn, omdat dat de dag zal zijn waarop de Heilige Geest in uw binnenste zal komen en u in een constant feest zal zijn, het feest van geloof.

Daarom zal het de moeite waard zijn om welk offer dan ook te maken. En wanneer deze tekenen plaatsvinden, dan kunt u doen wat de gelegenheid van u vraagt, omdat God met u is!!!

Dat God jullie meer en meer zegene!
Met dank aan: bisschop Romuald Panceiro


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten