BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 23 december 2015

HOE KUNT U IETS VULLEN DAT AL VOL IS?





Tijdens een counseling zei een religieuze vrouw tegen mij dat zij alles dat wij predikten al wist en kende. Zij, die een leven had dat in scherven lag, had een bagage aan kennis die haar werkelijk nergens mee hielp. Dit klonk in mijn oren als het verhaal van de rijke jongeling.

Weet u wat de Here Jezus het meest blij maakt? Hij vierde niet de wederopstanding van Lazarus uit de dood of het feestmaal dat zij voor Hem maakten, maar hij prees de overgave van Maria.

“Jezus dan kwam zes dagen vóór het Pascha te Betanië, waar Lazarus was, die Jezus uit de doden had opgewekt. Zij richtten daar dan een maaltijd voor Hem aan en Marta bediende, en Lazarus was één van hen, die met Hem aan tafel waren. Maria dan nam een pond echte, kostbare nardusmirre, en zij zalfde de voeten van Jezus en droogde zijn voeten af met haar haren; en de geur der mirre verspreidde zich door het gehele huis” (Johannes 12:1-3).
In de ogen van Judas en de anderen, goot zij iets heel kostbaars uit, maar wat is er kostbaarder dan de Heilige Geest? Zij goot uit wat zij tot dan toe was geweest, iets wat heel kostbaar was, zodat zij de kostbare Geest van de Here Jezus kon ontvangen.

In die kruik zat het gehele leven van Maria. Al haar zonden, hoogmoed, wrok en haar gehele verleden. Binnenin die kruik zat haar innerlijke probleem en al haar bitterheid. Alles wat zij was, zat daarin. Toen zij het over de voeten van de Here Jezus uitgoot, liet zij alles voor Hem achter. Er is niets dat de Here Jezus meer blijdschap brengt dan wanneer iemand zijn leven uitstort op het Altaar, omdat Hij dan Zijn Heilige Geest kan uitstorten.
“…maar wordt vervuld met de Geest” (Efeziërs 5:18).
Hoe kunt u iets vullen dat al vol is? Om vervuld te worden moet iets of iemand eerst leeg zijn. Zolang de persoon vol van zichzelf is, van zijn ijdelheden, hoogmoed, wereldse informatie, internet, videospelletjes of social media, kan die persoon de Heilige Geest niet ontvangen, omdat Hij niet in gedeelten wordt gegeven, er dient sprake te zijn van een totale uitstorting, zoals het geval van Maria.

Hoe kunt u dus een nieuwe geest hebben in dit nieuwe jaar? Het geheim is om 2015 te beëindigen en 2016 te beginnen met de Vasten van Daniël, vol van de Heilige Geest.

Dat de God van de Bijbel allen zegene!
Met dank aan: bisschop Ubirajara Fonseca



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten