BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 28 december 2015

DE KEUZE VAN DE GEEST VAN GOD



God heeft nooit veel mensen nodig gehad om Zijn plannen te vervullen, alleen maar Eén, maar het moet Eén persoon zijn die bereid is om naar Zijn stem te luisteren en Zijn wil te doen.
Kijk maar:
“En Hij moest door Samaria gaan”.
– Johannes 4:4
Er was een noodzaak om die stad te redden, maar de Joden spraken niet met Samaritanen, omdat er sprake was van vijandschap tussen hen. Hoe zou Jezus die mensen dan kunnen redden, als Hij, vanwege het feit dat hij een Jood was, door hun verworpen zou worden?
“Er kwam een vrouw uit Samaria om water te putten”.
– Johannes 4:7
Eén vrouw, maar niet Eén die vanuit een menselijk oogpunt de meest geschikte persoon zou zijn, omdat zij in haar stad met slechte ogen bekeken werd. Zij was een vrouw die al veel verschillende mannen had gehad, maar God keek niet op die manier naar haar, Hij stond klaar om Zich aan haar te openbaren.

Daar was de gelegenheid om de mensen die in die stad woonden te kunnen redden. Na een lang gesprek, ontdekte de vrouw dat degene die voor haar stond de Verlosser was en dat Hij daar was om haar te redden, en door middel van haar, vele anderen te redden. Kijk naar de actie die deze vrouw ondernam:
“De vrouw dan liet haar kruik staan, en ging naar de stad en zeide tot de mensen: Komt mede en ziet een mens, die gezegd heeft alles wat ik gedaan heb: zou deze niet de Christus zijn? Zij gingen de stad uit en kwamen tot Hem”.
– Johannes 4:28-30

“En nog veel meer werden er gelovig om zijn woord, en zij zeiden tot de vrouw: Wij geloven niet meer om wat gij zegt, want wij zelf hebben Hem gehoord en weten, dat deze waarlijk de Heiland der wereld is”.
– Johannes 4:41-42
Kijk wat een persoon kan doen wanneer hij zich door God laat leiden!
Misschien bent u deze Ene persoon, maar denkt u dat u het niet kunt, of dat u niet waardig bent… De mensen om u heen blijven tegen u zeggen dat u niet over de juiste condities beschikt en dat niemand in u gelooft.

Maar als God in u een brandend verlangen ziet om zielen te redden, dan zal Hij door middel van u Zijn Werk verrichten. U dient zich simpelweg beschikbaar te stellen!

53 jaar geleden zocht God iemand en, onder velen, vond Hij bisschop Macedo. In zijn binnenste werd het verlangen geboren om zielen te redden, maar hij kreeg nooit de gelegenheid, hij werd veracht door velen, omdat zij dachten dat hij geen capaciteit had. Maar het moment van God was in zijn leven gekomen, omdat hij het verlangen kreeg om zielen te winnen en degenen die verloren waren te redden, en vandaag de dag zijn wij met miljoenen.

Laten wij ook deze Ene onder velen zijn en het verschil maken! Stel uzelf beschikbaar, God is met u, en dat de Heilige Geest u de beschikbare condities geeft om te doen wat Hij wil!

Neem deze week een beetje van uw tijd en praat met tenminste ÉÉN persoon over Jezus, omdat deze Ene persoon met iemand anders daarover zal praten en het Koninkrijk van God zodoende zal groeien.

Met dank aan: bisschop Joaquim Fernandes


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten