BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 12 september 2018

TWEE DEUREN




Velen zeggen dat ze geen geloof hebben om te gehoorzamen, maar ze hebben geloof (moed) om ongehoorzaam te zijn. Ze hebben geen geloof (moed) om te doen wat juist is, maar ze hebben geloof (moed) om te doen wat verkeerd is.

De Almachtige kent de menselijke schepping goed en op een rechtvaardige en perfecte manier heeft hij de zegen of de vloek in de handen van een ieder gezet. Een ieder heeft de macht om het goede of kwade te kiezen zonder afhankelijk van iemand te zijn en juist om de schuld van zijn slechte keuzes aan niemand te kunnen geven.
Al is de persoon een vrucht van een verkrachting of groeide op in een helse huis, zelfs zo heeft de persoon  op een volwassen leeftijd de bewustzijn van wat juist of verkeerd is, wat rechtvaardig of onrechtvaardig is. In dit geval kan alleen de persoon kiezen voor de zegen of de vloek.
De weg van de zegen is de weg van gerechtigheid, van wat juist is, van discipline en van God. Het is een moeilijke en pijnlijke weg, omdat het tegen de meerderheid van deze wereld ingaat. De Here Jezus leerde en beval:
“Ga binnen door de nauwe poort… maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden.” Matteüs 7:14
De verkeerde weg is makkelijker. Er zijn geen offers van de persoonlijke wil. Geld is makkelijk, het leven is makkelijk, alles is veel makkelijker. Maar de Here waarschuwt ook:
“… want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan.” Mattheüs 7:13
Het is heel erg belangrijk om vooral twee woorden van de Here op te merken: weinigen en velen. Dit wil zeggen, dat terwijl weinigen de moeilijkere weg kiezen, de weg van offer en leven in de discipline van het Woord van God (de zegen), geven velen de makkelijkheden niet op die de hel beschikbaar voor hun stelt (vloek).
Let op deze vraag en beantwoord: Bent u moedig (geloof) geweest om het Woord van God te gehoorzamen en laf (angstig, twijfels) om door te gaan de gevoelens van het hart niet te gehoorzamen of bent u laf (angstig, twijfels) om het woord van God te gehoorzamen en moedig (geloof) om de verlangens van het hart te volgen?
De eerlijken vinden altijd plaats voor berouw en redding.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu en 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum

Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten