BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 20 september 2018

DE VOLHARDING VAN HET REDDEND GELOOF




Wanneer we het hebben over de volharding van het Reddend Geloof, kunnen we er niet mee spelen, geen gevoelens gebruiken, geen enkele ruimte geven, want de Behoudenis van de Ziel is het meest kostbare dat God ons heeft gegeven. Hij wilt niet dat wij Hem alleen een aantal momenten in dit leven hebben, maar Hij wilt ons voor eeuwig naast Hem hebben. Daarom heeft God een aantal serieuze waarschuwingen aan Israël gegeven over de maatregelen die genomen dienen te worden. Dit vinden wij in Deuteronomium 13 (u kunt het lezen).
1e Waarschuwing – Deze is voor de profeet (pastor/bisschop/helper enz) die zelfs wonderen verricht, een goed woord heeft, “geweldige diensten” houdt, vol van emoties is om zijn volgelingen te pakken. Echter, hij is een bedrieger, omdat hij de mensen heeft overtuigt om valse goden te volgen die voor ons valse ideeën, rebellie tegen geestelijke autoriteiten en onenigheden kunnen zijn. 
Zulke mensen zijn ambitieus, vrienden van plezieren, denken alleen aan zichzelf en willen dat de mensen hun volgen. Zij hebben hun ogen volledig op het goud en niet het Altaar. Het bevel is duidelijk: ze dienen te worden weggehaald. Oftewel, we kunnen niet naar hun luisteren, noch hun valse leringen volgen.
Wie God vreest laat zich niet leiden door de ogen, want het feit dat er wonderen worden verricht, betekent niet dat die persoon van God is. Een boom, een ware man van God, wordt herkent door de vruchten en niet door de talenten van macht. Vergeet niet dat op die dag velen zullen zeggen:
“Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid.” (Mattheüs 7:22-23)
Daarom kunnen wij ons niet laten overtuigen. Een ware man van God zal de mensen altijd leiden om uitsluitend en exclusief de Here Jezus te aanbidden, dienen en gehoorzamen. Hij zal nooit zijn eigen glorie of voordeel zoeken, want hij leeft alleen om zijn God en Heer te dienen.
2e Waarschuwing – Deze heeft te maken met onze geliefden. We kunnen niet toelaten, dat onze sentimentele banden ons begrip verblinden, tot op een punt dat we de dingen niet met het verstand kunnen beoordelen. Hetzij vader, moeder, broer, man/vrouw, kinderen of beste vrienden. Als ze ons proberen te overtuigen om ons geloof in de Here Jezus te verlaten, als ze slecht praten over de kerk, pastor/bisschop/helper, ons geloof bekritiseren of ons uit het huis van onze Heer en Redder willen halen, zelfs al geven ze hele goede argumenten, kunnen we niet naar hun luisteren en ons niet laten bedriegen.
Onze actie is om deze mensen te knippen door ze als eerst te zeggen om dat niet meer te doen. Als ze blijven aandringen, dient onze hand de eerste te zijn om ze te “stenigen”. Oftewel, we dienen hun uit onze levens te rukken. We kunnen deze banden niet meer onderhouden, zelfs al doet het pijn. Dit maakt niet uit, want onze eeuwigheid is veel meer waard dan wie dan ook. Als we niet radicaal hiermee zijn, zetten we onze grootste schat op het spel. ER BESTAAT GEEN EMOTIONALITEIT IN HET GELOOF.
3e Waarschuwing – Dit is tegen een stad, die vandaag de dag de kerk is. Als de persoon een pastor/bisschop/helper ziet, die de kerk wilt afleiden van het Pad door andere doctrines of ideeën te brengen die tegen de Bijbel zijn, zonden begaat, tegen de geestelijk leiding van de kerk praat, is er niets meer om over na te denken! Er bestaat geen vriendschap! Al is het de persoon die ons heeft geholpen tijdens onze bekering, het maakt niet uit! De persoon dient direct gemeld te worden bij de leiding van de kerk om weggehaald te worden van de ministerie. We kunnen niet toestaan, dat de kerk in gevaar wordt gebracht door één of meerdere mensen, die dezelfde gevoelens als satan in zich hebben. Deze gevoelens zijn rebellie en hoogmoed. We dienen ze te elimineren. DIT IS WET!
Zie, dat God radicaal is met deze onderwerpen en Hij wilt dat we zijn zoals Hem. Er bestaan geen gevoelens voor wat ons geloof in gevaar probeert te brengen, onze relatie met de Heer en Redder Jezus in gevaar probeert te brengen en ons de behoudenis wilt doen verliezen. Het dient uit ons midden gerukt te worden. Wanneer we dit doen, zijn we onze Behoudenis aan het behouden en zullen we gezegend worden door onze loyaliteit aan de Here en God.
Wie oren heeft, die hoort wat de Geest tegen de kerk zegt! Wie wijs is, gehoorzaamt!
Met dank aan: Bisschop Franklin Sanches



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten