BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 24 september 2018

DE WET VAN HET GELOOF



God creëerde de mens vrij. Vrij om met zijn leven te doen wat hij wilt. Inclusief liefhebben, haten, de Here accepteren of weigeren als Heer.
Hij gaf de mens ook macht om kinderen voort te brengen en op de huid te voelen, wat Hij heeft gevoeld met betrekking tot de mensheid. Als de ouders lijden, wanneer ze zien dat hun kinderen ongehoorzaam en rebels zijn, laat staan de Schepper!
Vrijheid is echter een tweesnijdend zwaard geweest: het dient om te kiezen voor het eeuwig leven of eeuwige dood. Het hangt af van het hoofd van een ieder.
Hoe een keuze te maken, dat past bij die van God en leven voortbrengt met een eeuwige kwaliteit?
Hoe te reageren tegenover de dagelijkse confronterende uitdagingen?
Hoe de moeilijkheden te overwinnen en rekenen op de Goddelijke hulp?
Hoe te weten of we in de juiste richting zijn?
Hier komt de Wet van het Bovennatuurlijk Geloof binnen. Dit is de Stem van God geweest in het innerlijk van Zijn trouwe volgelingen.
Deze stem staat niet toe, dat de twijfel de vrijheid van een vrije keuze gevangen zet. Het houdt het plezier ook niet tegen om een volle leven te leiden.
Hoevelen zijn beroofd van het plezier van een overvloedig leven vanwege de menselijke doctrines, die gebracht werden in ‘de naam van God”? Of zelfs vanwege een verkeerde bijbelse interpretatie? Hoevelen hebben gewoontes en tradities verward met apostolische doctrines?
De Stem van God – het geloof – gooit de angsten weg en laat de keuze vrij, die past bij de Goddelijke wil. Hierdoor staat er geschreven dat de rechtvaardige door het geloof zal leven (Habakuk 2:4).
Hieruit komt een leven met kwaliteit.
De stem van het geloof is de Stem van God. Volg het en laat zich niet leiden door het geloof van anderen.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten