BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 19 september 2018

KEN DE VIJAND




Om een doel te bereiken, dient u het eerst te kennen. Hoe groter uw kennis is, hoe meer kans u heeft om het te bereiken.
Om een vijand te overwinnen, dien ik eerst zijn wapens en technieken te kennen. Dit is het begin van de strijd.

De overwinning op het kwaad hangt af van de kennis van hun wapens. Zonder enige twijfel is de twijfel de belangrijkste wapen van de duivel.
Het kan hem niets schelen wat wij vinden, denken of niet denken.
Doctrines, kerkgenootschappen, tradities, gewoontes enz. maken voor hem geen enkel verschil. Eigenlijk helpt dit alles zelfs om de persoon af te leiden van het christelijk geloof.
Zijn doel is om de actie van het levend geloof te neutraliseren, want dat is de enige wapen die in staat is om hem te overwinnen.
Het is geen emotioneel geloof, maar het verstand.
Op een dag werd ik gevraagd om te gaan naar het huis van een wanhopige moeder. Haar dochter was al een aantal uren aan het manifesteren met een boze geest en niemand kon die demonen uitdrijven.
Ondanks het feit dat ze een actieve lid van een andere kerk was, gebruikte de moeder de Bijbel om dat meisje te proberen te bevrijden. Maar de boze geesten, die het lichaam van het meisje gebruikten, lachten en bespotten die mevrouw en de anderen die daar waren.
Zij had van alles gedaan om de demonen uit te drijven. Ze gebruikte de gezalfde olie, de Naam van Jezus en alles wat tot haar beschikking was, maar niets werkte.
Toen ze al moe van die situatie was, belde ze ons. Wij kwamen midden in de nacht aan. Tot mijn verbazing zag ik overal in de woonkamer gescheurde papieren liggen. Haar oude Bijbel was confetti geworden…
Na gebruik te hebben gemaakt van de Goddelijke autoriteit, werd de Heer vereerd en de duivel beschaamd.
De les die daar geleerd werd, was dat de enige wapen die in staat is om de gehele hel te overwinnen, het aangenomen en praktiserende geloof is.
De Bijbel op zich, de olie en des te minder het simpel gebruik van de Naam van Jezus, garandeert de overwinning niet. Er is meer nodig!
De autoriteit van de Here Jezus dient in Zijn Heilige Naam gebruikt te worden!
De confrontatie met de duivel kunt u niet aangaan op het fysieke strijdveld, maar het geestelijke. De christen dient in geest te zijn om te overwinnen!
De duivel weet heel goed wanneer we in geloof zijn en wanneer niet. Hij weet wanneer we het emotioneel of rationeel geloof uiten.
In het emotioneel geloof handelen we volgens de omstandigheden. In het rationeel of bewust geloof handelen we volgens de Beloftes van God.
In de ogen van het kwaad maakt het intelligent geloof van ons lichaam een vuurvlam. (Psalm 104.4)
Als er geen bewust geloof is, als er geen Geest of vuur in de belijdenis van de Naam van Jezus is, is er geen resultaat…
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten