BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 19 september 2012

NACHT VAN DE BEHOUDENIS


De Geest Der belofte





Op de woensdag wordt middels bijbelstudie benadrukt hoe belangrijk de behoudenis is. Degenen die hiervan bewust zijn, wonen elke woensdag stipt deze speciale dienst om update te blijven hoe zichzelf in de geest te ontwikkelen om behouden te blijven.  




Door goddelijk bevel, ging Mozes naar Jozua om hem de verantwoordelijkheid te geven om de Israëlieten te leiden naar het beloofde land. Echter de dood van Mozes liet Jozua schrikken. De Heer had toen moeten ingrijpen en hem moeten versterken/ capaciteren voor deze missie.


“Mijn knecht Mozes is gestorven; welnu, maak u gereed, trek over de Jordaan hier,
gij en dit gehele volk, naar het land, dat Ik hun, de Israëlieten, geven zal.”
Jozua 1:2
Met andere woorden : “wees klaar nu en neem het in bezit”. Wat heeft dit te maken met de volgelingen van de Here Jezus, het nieuwe Israël, tegenwoordig? De Israëlieten werden bevrijd uit de slavernij in Egypte en brachten met hun mee het idee in Gods belofte om



“te voeren naar een goed en wijd land, een land vloeiende van melk en honig, naar de woonplaats
van de Kanaänieten, Hethieten, Amorieten, Perizzieten, Chiwwieten en Jebusieten.”
(exodus 3:8)



Gedreven door de kracht van deze belofte gingen zij uit naar de woestijn. Er was geen zekerheid dat zij de naleving ervan garanderen. In feite de belofte dat uit de mond van God komt overtuigd wat in werkelijkheid oftewel realiteit onzichtbaar is. Maar nu, aan de deuren van het beloofde land was Mozes dood.


De leider was dood maar de Geest der belofte niet! De Geest der belofte gaat niet dood of trekt Zijn woord niet terug. Dit is de Geest van het christelijk geloof. De belofte van de Geest getuigt met onze geest, dat Zijn Woord vervuld zal worden. Deze parel van de openbaring is niet te combineren met varkens, de heiligheid van het Woord is ook veel minder niet te combineren met een hond. 

Echter als u door de Geest van God geleid wordt, hoeft u niet te zien of te geloven, net zoals Jozua en Kaleb bezit namen van de belofte. We waren slaven van de ondeugden en complexe, depressieve, angstige, twijfelende, religies en de Hebreeën in Egypte. En als zij vrij waren en geleid waren door de Geest der belofte naar een goed en breed land, een land dat overvloeit van melk en honing, hebben ze ook volgelingen van de Here Jezus - hetzelfde recht.

Als zij, hardnekkig volk, de belofte waarmee de verlosten door het bloed, verzegeld met de geest der belofte het beloofde land in bezit namen, hebben de gelovige dan ook niet hetzelfde recht om hun land dat overvloeit van melk en honing in bezit te nemen? Zou dit groot en goed land, een land dat overvloeit van melk en honing, overvloedig leven niet beloofd zijn door de Here Jezus? Laat ons gaan en het land in bezit nemen omdat we voorzeker zullen overwinnen!



laat ons gerust optrekken en het in bezit nemen, want wij zullen het zeker kunnen
vermeesteren” (
Numeri 13:30)


Elke woensdag speciaal om 18.00uur
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten