BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 6 september 2012

NACHT VAN DE BEHOUDENIS

Elke woensdag vindt de dienst voor "Nacht van Behoudenis" plaats in de UKGR-Paramaribo.
De pastor kondigt het Woord van God aan die vooral benadrukt hoe belangrijk het is om nu bezorgd te zijn om uw behoudenis, waarbij de bijbehorende gebruikelijke bijbelstudie wordt gegeven. 

“Zij zullen Mij ten eigendom zijn, zegt de Here der heerscharen, op de dag die Ik 
 bereiden zal.  En Ik zal hen sparen, zoals iemand zijn zoon spaart,  die hem dient.
Dan zult gij tot inkeer komen  en het onderscheid zien tussen de rechtvaardige
 en de goddeloze; tussen wie God dient en wie Hem niet dient.”
(Maleachi 3:17-18)

 God is de Opperste Schepper, de Soevereine Heer van de Hemel en van het gehele Universum. Alle glorie en pracht van de rijkdom behoren uitsluitend aan Hem. Toen hij bekend maakte van zijn prive schat, betekende het dat de rest van de schepping minder werd dan deze Schat. Geloof het of niet, maar het is oneindig het niet meer waard te zijn dan zijn eigendom. Om beschouwd te worden als zijn eigendom moet er iets veel waardevoller zijn dan alles in deze Schepping. Anders zou de rechtvaardige niet worden beschouwd als Zijn prive eigendom.

God schiep alle dingen alleen met behulp van Zijn Woord. Maar wanneer het te maken had met de menselijk wezen, Zijn meesterwerk, gebruikte hij Zijn handen. Het was de enige creatie die gemaakt was met Zijn eigen handen. Interessant, de meest glorieuze schepping was juist diegene die in opstand kwamen en nog steeds rebelleren tegen Hem: DE MENS.

Om hun te redden en hun te maken tot Zijn prive eigendom, moest God een bedrag betalen die alle andere schatten der hemelen en het universum niet konden betalen. De kosten van de redding van zijn meesterwerk was groter dan de hele schepping, niet aartsengelen, engelen, cherubijnen, serafijnen en alle andere hemelse wezens bij elkaar verzameld, konden de hoeveelheid losgeld betalen.

Het reddingswerk van het menselijk wezens kon alleen gered worden door God zelf. Niets en niemand kon Hem vervangen. Daarom, had God zich moeten geven, zich moeten verdelen om Zijn meesterwerk terug te kunnen hebben. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Hemelse creatie moest God de Zoon, Jezus zich afscheiden van de Drie-eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest en naar de aarde komen als mens!

Blijft u niet uitstellen wat de bezorgdheid van uw ziel betreft en kom ook deelnemen aan deze speciale diensten.

Elke woensdag speciaal om 18.00uur.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Telf. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten