BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 12 september 2012

NACHT VAN DE BEHOUDENIS



De dienst "Nacht van de Behoudenis"die elke woensdag speciaal om 18.00uur wordt gehouden in de UKGR - Paramaribo, wakkert meer en meer personen aan om bezorgd te zijn om hun behoudenis. Ze bereiden zich voor het speciaal gebed om hun leven aan God te geven voor het altaar.


GELOFTE VAN HET GELOOF
De Almachtige Heer belooft ons dat wij het verschil zullen zien tussen de rechtvaardige en de goddeloze, tussen diegene die hem dient en wie Hem niet dient. Elke belofte is een bijbelse profetie, een gelofte aan God. Ongeacht het menselijk geloof, de gelofte zal vervuld worden. Het zal worden voldaan in het leven van hun die waarlijk geloven. En wat is nodigom het verschil te zien in ons leven? Duidelijke en objectieve manifestaties van het geloof.

Het bovennatuurlijk geloof is het enige communicatiekanaal tussen schepsel en Schepper, dit soort geloof komt in elke belofte van God. Zij alleen vereizen demonstratie, levering, bezorging en de toewijding van het leven op grond van zijn goddelijke natuur. Er is geen manier om dit geloof te uiten zonder een sterke houding. Na te zijn benaderd door twee blinde mannen vroeg Jezus hen:

“Gelooft u dat ik dit kan doen?
Zij antwoordden Hem: Ja, Here! Toen raakte hij hun ogen aan en zeggende:
 u geschiede naar uw geloof (Matteus 9:28-29).

 Hieruit blijkt dat de manifestatie van Gods kracht is onderworpen aan de toestemming van elk geloof. Voordat Jezus hen genas, vroeg Hij ze eerst of ze geloofden. Hij kon hen genezen maar zij moesten reageren met geloof. Anders was er geen genezing.

 De vervulling van de geloften is onderworpen aan de innerlijke zekerheid van een ieder die gelooft. De zegeningen zijn gratis maar God vereist 'fysiek geloof' van ons. Jezus vergeeft de zondaar dat hij de zonde moet verlaten. Dat wil zeggen, er is vergeving maar de realisatie ervan hangt af van de vergeven zonde offer. Dit heet berouw! Dus, dit is het bovennatuurlijk geloof !

De Heer zei: “Mijn rechtvaardige zal uit geloof leven:
en... Als je terug gaat, heeft mijn ziel in Hem geen welbehagen.”
( Hebreeen 10:38 )

Als er geen behoefte is aan 'praktisch geloof', zullen christenen dagelijks de oorlog verliezen tegen de hel. Hierdoor is het noodzakelijk om de vraag in te dienen, aanspraak te maken op de redenen, vragen, zoeken, snel kloppen, bidden en tenslotte de ontwikkeling van het geloof.

Voor Abraham moesten alle anderen dag na dag leven om te gehoorzamen, hetzelfde gebeurde ook met de andere helden van het geloof van het verleden. Zal het vandaag anders zijn? Wie wilt dan dat zijn leven verschilt dan die van anderen moet het verschil laten zien in zijn geloof. Anders...De gelofte eist van het geloof: “het geloof zelf”.

Mag een mens God beroven? Toch berooft gij Mij. En dan zegt gij: 
Waarin beroven wij U? In de tienden en de heffing.” 
( Maleachi 3:8 )

Ook uw behoudenis is heel erg belangrijk, maar bent u er wel bezorgd om? Wacht niet tot het te laat is, komt u de diensten bijwonen om uw fysiek- en geestelijk geloof waar te maken.


Elke woensdag speciaal om 18.00uur.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Telf. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten