BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 27 februari 2018

ONREINE OFFERS






Gij blinden, immers, wat is meer, de gave of het altaar, dat de gave heiligt? 
(Mattheüs 23: 19) 


Het is niet erg moeilijk voor een religieuze persoon om het woord aanbieden te definiëren. Wanneer een persoon dit woord hoort, komt de geldwaarde die in de offerande zak van een kerk wordt gestort snel in gedachten. Het is een eerlijke fout!

We zijn niet alleen offerande gevers. Offerande wordt: ook gegeven op het altaar van ons leven!

Laten we de definitie van het woord aanbod lezen:
Werkwoord. Denominatie van alles dat wordt aangeboden: een aanbod van werk, diensten, producten, gunsten, enz.

Het aanbod komt niet altijd van u of mij, in veel situaties komt het van een onzichtbare offerande gever, en deze offerande gever wordt satan genoemd. Hij is een echte expert in de kunst van het geven. Hij is zich terdege bewust van de waarde en efficiëntie van een aanbod, dit is, Satan maakt ook gebruik van het aanbod om er voordelen door te krijgen. Hij plant vandaag, ervan overtuigd dat hij morgen zal oogsten, en dit zaad wordt geplant in het diepste wezen van de persoon, in de vorm van iets dat hij ons aanbood (een offer).

Hoe vaak trekt een kwaadaardig offer onze aandacht? Ijdelheid; trots door te denken dat je geweldig en onvervangbaar bent; een droom die nog niet is vervuld; een behoefte die niet is bereikt; uw lichaam huilt vanwege een verlangen; uw hart is besmet met het virus van boosaardigheid of bedrog; de pijn van een onrecht dat u ertoe brengt om uw beslissingen te rechtvaardigen; de jongere vrouw die blijft flirten met u, ook al bent u een oudere man; de schattige jongen die u probeert te verleiden, ook al bent u niet begiftigd met veel schoonheid; onder vele andere dingen ... De lijst met aanbiedingen is eindeloos!
En ja, al deze offers komen van de duivel voor u en mij. Hij is een meedogenloze offerande gever, altijd voorbereid en bereid om ons iets te bieden. Hij klaagt niet en twijfelt er nooit aan dat het het waard is.
Denk nu: hebt u meer waarde gegeven aan iets dat de duivel u heeft aangeboden of aan het altaar? Bent u deze dwaze persoon die offerande meer waardeert dan het altaar?
U weet dat u gedoopt moet worden met de Heilige Geest, de duivel biedt u een misleiding, een emotie, en u accepteert het snel zonder aarzeling. Dwaas en blind!
U wordt gefluisterd door het beeld van een geweldig lichaam via een computerscherm, of in persoon, dus satan biedt u zoveel plezier zonder dat iemand het ziet of weet en u uiteindelijk betrokken raakt. Dwaas en blind!
U droomt ervan om te trouwen, dus misschien biedt de duivel u iemand aan, en u geeft duizend excuses om uzelf toe te staan ​​dit offer te accepteren. Dwaas en blind!
U hebt een baan nodig, dus de duivel biedt u een functie die u ervan weerhoudt naar de kerk te gaan. Dwaas en blind!
Onthoud dat elke keer dat u en ik een offer van satan accepteren, dit betekent dat er een altaar voor hem in ons is gebouwd. Wees heel voorzichtig met de waarde en aandacht die u aan dergelijke offers hebt gegeven.
Het altaar dat is gebouwd in ons leven voor de Allerhoogste moet altijd worden bewaard en gewaardeerd, en het is van daar dat u en ik onze levensbehoeften mogen verwachten, omdat het zeker zal komen. Dit is precies wat er met de Here Jezus gebeurde nadat Hij alle offers van satan verwierp:
Toen verliet de duivel Hem en zie, engelen kwamen en dienden Hem. Matthew 4.11
Sta niet toe dat de duivel zijn onreine offers op het altaar van uw leven giet! Word niet dwaas en blind!


Bisschop Edir Macedo



Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres: Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten