BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 27 februari 2018

VALS GELOOF EN LIEFDE





Geloof en liefde lijken de meest gebruikte woorden ter wereld te zijn. Er zijn echter maar weinig mensen die de realiteit hiervan hebben beleefd.

Het gebrek aan onderscheiding heeft ertoe geleid dat velen lijden en zelfs hun leven verliezen hierdoor.


Wanneer het over geloof spreekt, associeert de menselijke geest het automatisch met religie. Dit is het natuurlijk geloof, onverschillig en apathisch voor de christelijke ethiek. Het heeft geen enkele band met discipline of gerechtigheid.

Religieus geloof is gebaseerd op passie, gevoelens of het hart. Het redeneert niet, het mediteert niet, het evalueert niet; het is, het loopt volgens de omstandigheden.

Welk soort geloof bevordert sociale wanorde?

In tegenstelling tot het natuurlijke geloof is er een bovennatuurlijk geloof. Dit geloof wordt geassocieerd met gehoorzaamheid. Het is gehoorzamen aan de Wetten, geboden of tucht van de God van Abraham.

Dit geloof impliceert toewijding en verantwoordelijkheid met alles dat rechtvaardig is. Het is ordelijk en omvat persoonlijke offers.

Als het om liefde gaat, is dat niet anders.

Het wordt op een vulgaire manier behandeld wanneer het wordt geassocieerd met nutteloze en ijdele gevoelens.

Terwille van misleiding of gebrek aan onderscheidingsvermogen, mensen genieten van ongebreidelde passies in de overtuiging dat het liefde is.

Net als het natuurlijk geloof, is het hetzelfde met dit soort liefde. Het dient alleen maar om de mens verder te schande te maken.

Kan een buitenechtelijke relatie worden beschouwd als een uitdrukking van pure liefde? Welke soort liefde bevordert verraad, haat en dood?

Alleen als het een satanische liefde is!

Het principe van authentieke en pure liefde is dat het nooit eindigt. Het gaat veel verder dan gevoelens of seksuele ervaringen.

Het is hemels, zoals de heilige tekst zegt:

4De liefde is lankmoedig, de liefde is goedertieren, zij is niet afgunstig, de liefde praat niet, zij is niet opgeblazen, 5zij kwetst niemands gevoel, zij zoekt zichzelf niet, zij wordt niet verbitterd, zij rekent het kwade niet toe. 6Zij is niet blijde over ongerechtigheid, maar zij is blijde met de waarheid. 7Alles bedekt zij, alles gelooft zij, alles hoopt zij, alles verdraagt zij. 8De liefde vergaat nimmermeer; maar profetieën, zij zullen afgedaan hebben; tongen, zij zullen verstommen; kennis, zij zal afgedaan hebben. (1Korinthiërs)

Bisschop Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764






Geen opmerkingen:

Een reactie posten