BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 30 mei 2017

HET GOUD OF HET ALTAAR?




“Gij dwazen en blinden, want wat is meerder, het goud, of de tempel, die het goud heiligt?”(Mattheüs 23:17)
Ik had deze glorieuze openbaring nooit opgemerkt. Ik dacht bij mezelf dat de Heer die hypocriete priesters berispte, omdat zij niet bezig waren met het belang van het Altaar. Op dezelfde manier dat hun geestelijke ogen geblokkeerd waren, waren hun fysieke ogen open en gericht op wat er op het Altaar werd gegeven. Dit is de grootste reden geweest dat de meerderheid van de christelijke evangelisten, voornamelijk pastors, vol van zondes zijn en erger nog, een oogje dichtknijpen voor de zondes van hun leden.
Het gaat niet alleen over de focus op de offerande, maar over de consideratie voor de Heer en Redder.
Wie het goud als belangrijker dan het Altaar beschouwt, heeft zijn ogen op de offerande en veracht de offerandegever.
Wie het goud als belangrijker beschouwt dan het Altaar is nooit uit de Geest geboren! Of heeft Hem op zijn minst uitgedoofd door het materiële te prioriteren en het geestelijke te verachten.
De pastor die “gevallen” is vanwege de glans van het goud (offerande) lijkt op Lucifer toen hij op de glans van de stenen liep (zie Ezechiël 28).
In het geval van Abraham, kende God hem heel goed. Zelfs zo beproefde God hem. Hetzelfde geldt met betrekking tot ons allemaal. Hij kent ons van binnen en van buiten heel goed. Echter, zelfs zo staat Hij toe dat we worden beproefd, zodat wij onszelf en de ware staat van ons geloof leren kennen, dat het kanaal van communicatie is met onze Heer.
Dat de Geest van de Allerhoogste de eerlijken ontwaakt uit de slaap van de dood, want terwijl koning David zichzelf verloor in de waanideeën van de zonde, was zijn ziel aan het vergaan van het verdriet, omdat het ver van de Behoudenis was.
Ik ben niemand aan het beoordelen, maar de pastor aan het waarschuwen voor de betreurenswaardige staat van zijn schapen als gevolg van de focus op het goud en nalatigheid met het Altaar.
Helaas, hebben de meeste christenen de geestelijke visie verloren en zichzelf begraven in de fysieke visie. Er is geen grote beproeving voor een ziel dan het Altaar te vullen met het puurste goud om hem te evalueren. En daar de doelen, intenties en voorstellen van uw hart wegen.
Elke beslissing die in het christelijk leven wordt genomen, wordt op de proef gesteld door het hart! Of het gefocust is op het goud of op het Altaar. Het hart wordt beproefd op het Altaar. God beproefde ook Zijn hart op dezelfde plek waar Hij het hart van Abraham beproefde: de Berg Moria oftewel Golgotha.
Daarom zijn verkering, verloving en het huwelijk de meest delicate momenten in de beproeving van het hart. Het Altaar en het goud zullen altijd aanwezig zijn in onze dagelijkse keuzes. Hetzij in het Werk van God of niet.
Bisschop Edir Macedo.

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. :+597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten