BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 29 mei 2017

ONAANGENAME VERASSINGEN




“En als hij in de hel zijn ogen ophief, zijnde in de pijn, zag hij Abraham van verre, en Lazarus in zijn schoot”(Lukas 16:23).


Overpeinzende over dit vers, bleef ik nadenken hoe het zou zijn als wij in dezelfde situatie als Lazarus waren, daar in de glorie van God en in de schoot van Abraham aan het waarnemen wie in de hel was. Ongetwijfeld zouden we ontelbare verrassingen hebben vanwege degenen die een waar geloof leken te hebben, maar in werkelijkheid een religieus geloof hadden. Het zou min of meer zo zijn:

– Vader Abraham, die vrouw werd zoveel in de kerk gebruikt. Ze leek standvastig. Waarom is ze in de hel?
– Ze leek standvastig te zijn in de kerk, maar had een emotioneel geloof. Ze leefde in de leugens en bedroog de mensen. Ze was de minnares van een getrouwde man en niemand wist het.

– Vader Abraham, die ene persoon daar was verantwoordelijk voor de helpers, altijd aan het werken in de kerk, het Heilig Avondmaal aan het voorbereiden, toonde een grote heiligheid. Waarom is zij in de hel?
– Op een dag werd ze door de pastor gecorrigeerd en sindsdien begon ze in haar binnenste een grote haat tegen hem te voeden en zou ze hem nooit vergeven. Ze werd ziek en stierf met dat gevoel in haar hart.

– Vader Abraham, die helper heeft me zoveel geholpen, hij adviseerde me elke keer dat ik naar de kerk ging. Waarom is hij in de hel?
– Hij wist niet hoe een vrouw van God uit te kiezen om mee te trouwen. Hij viel in de zonde met zijn vriendin die ook een helpster was. Beiden toonden geen berouw en verlieten de kerk, vallend in de wereld van verslavingen. Ze kregen een ongeluk toen ze van een feest terug naar huis gingen en stierven in de zonde.

– Vader Abraham, ik bekeerde me met die pastor. Toen ik in de kerk kwam, was hij degene die de dienst hield. Hij toonde veel macht tegen de demonen die ik diende en aanbad, voordat ik naar de kerk begon te komen en vanwege zijn zalving bewonderde ik hem. Waarom is hij in de hel?
– Hij begon goed in zijn ministerie, maar in het midden van de weg waakte hij niet meer en offerde de wil van zijn vlees niet meer. Op een dag werd hij lastiggevallen door een vrouw en kon hij geen weerstand bieden. Hij bedroog zijn echtgenote en verliet de kerk. Hij viel opzettelijk in de wereld van de zonde en stierf zonder berouw te hebben getoond.

– Vader Abraham, en die vrouw van pastor? Zij was op de voorgrond en werd gezien als een voorbeeld van een vrouw van God. Waarom is zij in de hel?
– Zij had het uiterlijk van wat ze leefde, maar is geestelijk geleidelijk gestorven. Ze stopte met thuis bidden, met vasten, tijd maken om op het Woord van God te mediteren. Ze begon meer aandacht te geven aan de nutteloze dingen en zo doofde ze geestelijk uit, totdat haar woestijn kwam, “de slechte dagen”, zoals er geschreven staat in Efeziërs 6:13 die we allemaal zullen confronteren. Op een dag maakte haar man een opmerking over een fout, ze werd op het matje geroepen en moest de prijs van die fout betalen, maar ze was niet sterk genoeg om die woestijn te overwinnen. Ze voelde zich onrechtvaardig behandeld en vroeg om het Werk van God te verlaten. Ze stopte met Jezus te dienen, verliet de kerk en viel in prostitutie.

– Vader Abraham, en die bisschop? Ik had een ontmoeting met God in een van zijn diensten van zondag. Hij was een echte leider. Waarom is hij in de hel?
– Hij manifesteerde zijn geloof om te genezen, bevrijden en groeien, maar waakte niet op zijn hart dat ingenomen werd door hoogmoed en de glorie van God stal voor zichzelf. Hij begon te denken dat hij zijn eigen ministerie kon volgen, en tijdens een tweedracht met de begeleiding van de kerk, vond hij dat het tijd was om alleen verder te gaan. In het begin leek het alsof hij op de juiste weg was. De tijd ging voorbij, hij verloor wat hij had, maar hij verloor de hoogmoed in zijn hart niet. Hij bedroog zijn echtgenote en zette het volk op tegen het werk van de Heilige Geest, dat in de kerk werd gedaan die hem de hand had uitgestrekt toen hij in de modder lag. Toen zijn tijd was gekomen om te sterven, zoals het voor een ieder van ons zal komen, had hij de behoudenis niet.

Helaas werden deze mensen bedrogen door de duivel, door middel van het emotionele en religieuze geloof.
Mijn vrienden, dat de Heilige Geest met ons allemaal genade zal hebben, want de Geschriften zijn duidelijk wanneer het zegt:

“En deze dingen alle zijn hunebedden overkomen tot voorbeelden; en zijn beschreven tot waarschuwing van ons, op dewelke de einden der eeuwen gekomen zijn. Zo dan, die meent te staan, zie toe, dat hij niet valle” ( 1 Korinthiërs 10:11-12).
God zegent jullie!
Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764


Geen opmerkingen:

Een reactie posten