BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 9 mei 2017

EEN GLAS KOUD WATER




Wanneer we denken aan de eeuwigheid kunnen we ons voorstellen dat God alleen voor degenen die gered zijn, het recht heeft gereserveerd om met Hem in de hemel te wonen. Dit op zich alleen zal al geweldig genoeg zijn, maar de Allerhoogste heeft veel meer voorbereid dan het eeuwig leven (zie 1 Korinthiƫrs 2:9). Er is voor elke rechtvaardige zo een glorieuze hemelse beloning gereserveerd dat het onvoorstelbaar is. Om het vast te stellen, gebruikt de Heer de criteria van hoe Zijn Kinderen Hem gedurende hun christelijke reis zullen dienen.
Gebaseerd op het Goddelijke karakter dat rechtvaardig en trouw is, zal geen enkel werk, hoe klein het ook zal zijn, onopgemerkt aan Zijn ogen voorbijgaan. Om dit te bewijzen, zegt de Here Jezus dat zelfs een ogenschijnlijk onbeduidende daad als een beker koud water aan een kleine geven, eeuwige vergoeding zal voortbrengen (zie MattheĆ¼s 10:42).
Zie dat het niet moeilijk is om een beloning van God te krijgen, want Zijn ogen zijn gericht op Zijn dienaren, zodat geen enkele handeling verloren gaat, maar naar behoren geregistreerd zal worden, zodat zij zo in de hemel hun beloning zullen krijgen.
Dit maakt ons blij, zelfs als de dienaar zich op deze wereld verwaarloosd kan voelen, omdat zijn werk als klein werd beschouwd en ogenschijnlijk zonder waarde, zal hij in het Koninkrijk van God een hoge onderscheiding krijgen. Dit is niet de enige keer dat er in de Geschriften over de beloning wordt gesproken, maar het wordt genoemd in het gehele Heilige Schrift om ons te bemoedigen in onze bediening voor God. Zulke woorden bemoedigen ons, want het doet ons begrijpen wie wij daadwerkelijk hebben gediend.
Terwijl de Here Jezus de mensen observeerde die hun offerandes in de offerkist plaatsten (zie Lukas 21:1-4), sprong de handeling van de arme weduwe die alleen maar twee kleine munten had eruit, in tegenstelling tot de grote bedragen geld die door de rijken werden gegeven. Door menselijke ogen leek dit onbelangrijk, maar niet door de ogen van God!
De rechtvaardige Heer die de intenties van het hart van Zijn dienaren kent, wist heel goed wat voor offer het voor die vrouw was om alles wat haar onderhield op te geven, om het als een offerande op het Altaar te presenteren. Daarom stond Hij erop om haar te eren voor Zijn discipelen, zodat haar gebaar van geloof voor altijd geregistreerd zou blijven en als een voorbeeld zou dienen voor alle generaties tot onze dag van vandaag.
Elke moeite om een ziel tot de Behoudenis te brengen, of zelfs een simpele demonstratie van liefde en ijver voor het werk van de Allerhoogste, is onbetaalbaar! De waardevolle beloning van de rechtvaardige wordt op de juiste wijze bij de Here Jezus bewaard om het in de eeuwigheid aan de persoon te geven (zie Openbaring 22:12).
Met dank aan: Bisschop Domingos Siqueira 


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten