BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 24 mei 2017

RENNEND...




“Loopt (ren) dan zó, dat gij die behaalt!” (1 Korinthiërs 9:24).
Het eerste ding dat hier aandacht trekt is het woord “Loopt” (“ren”). Ren, actie! U zult moeten rennen. Er staat niet geschreven wandelen, springen. Nee. Ren! U zult elke stap voelen en er doorheen gaan. Ren! Het zal uw gehele lichaam erbij betrekken, uw energie, concentratie, oftewel, al uw focus, uw kracht, uw alles. Ren! Negeer elk gevoel om te stoppen, naar achteren te kijken, ontmoedigd te raken, twijfelen, moe worden. Met andere woorden: blijf offeren.
Het tweede wat aandacht trekt is “ dan zó, dat”. Het is niet op wat voor manier dan ook. Er is een manier om te rennen – er is een manier om te offeren. En de manier waarop u rent hangt van u af. Dit is uw verantwoordelijkheid, uw deel. Ren en offer op alleen één manier: de enige manier die resultaten zal brengen, wetende dat God zo uw stappen zal begeleiden. Ren “op zo’n manier”, op de manier van het intelligente geloof.
Deze “die” is ook belangrijk. U bent niet aan het rennen, uw geloof aan het gebruiken en aan het offeren voor niets. Deze “die” vertegenwoordigt de reden dat u aan het rennen bent. Op het moment dat u uw focus daarvan weghaalt, zult u beginnen te wankelen en deze “die” niet meer waarderen. Niemand kan in uw plaats voor u rennen. U bent degene die aan het offeren, planten, lijden is; niet de anderen. Het is tussen u en God en het maakt niet uit wat het is: een droom, een persoon, een ding… Maar weet ook dat er “die” en “Die” is. Als u deze kleine dingen door het geloof wilt behalen, zal dat lukken. Maar alleen degenen die geestelijke ogen hebben, begrijpen dat “Die” de grootste reden is dat God daadwerkelijk wil dat we offeren. Deze “Die” is de grootste verovering die we kunnen bereiken in het leven: de Behoudenis.
Het vers eindigt met “behaalt”. God wil dat we bereiken. Er bestaat wel een strijd, maar er bestaat ook de overwinning. U heeft geofferd en God zal eren. Op het moment dat u uw gelooft praktiseert, begint Hij u al te eren. Twijfel niet aan uw offer. Laat geen afleidingen, obstakels (gevoelens, negatieve woorden en gedachten, tegenstrijdige mensen) je naar beneden halen, stoppen of u doen denken dat God u niet hoort. Als u gehoorzaamt zoals geschreven staat en volgens uw geloof, staat er ook geschreven dat u zult bereiken.
En met dit dient u alleen één ding te doen: RENNEN!
Met dank aan: Vera Freitas

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten