BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 29 januari 2016

DE DRIEPOOT VAN DE ZIEL




Ze ondersteunen onze ziel en garanderen de verovering, hetzij geestelijk, in het liefdesleven, in de familie, op financieel of fysiek gebied.
De enige manier om de verovering te bereiken – de Behoudenis van onze ziel-, is door 3 dingen te doen: BIDDEN, HET WOORD VAN GOD OVERPEINZEN EN VASTEN!
Wees u ervan bewust dat onze vijand, de duivel, altijd zal werken met suggesties als: “je hoeft niet zoveel te bidden… noch vasten… de Bijbel lezen, dat is niet nodig, je hoort het Woord van God toch al in de kerk…” en dit leidt ons af van onze focus (doel), waardoor wij loskomen van onze driepoot. De duivel weet dat het GEBED, de OVERPEINZING OP GODS WOORD en de VASTEN, drie fundamentele elementen zijn die ons dichter bij God doen komen.
GEBED
Communiceren… dit woord is aan de orde dit jaar. U praat met familie, vrienden en u lucht zelfs uw hart bij de pastor of helper… en met God? Denkt u er echt aan om met Hem te praten? Weet u niet wat te zeggen? Waar te beginnen? Haal uw lippen van elkaar, vorm de woorden, vertel wat er in uw ziel gebeurt, alsof u in gesprek bent met uw beste vriend… want dat is Hij! Onze relatie met God wordt ontwikkeld door middel van gebed, en het gebed is effectief wanneer het met eerlijkheid wordt gedaan. God heeft het niet nodig, wij daarentegen wel, wij hebben het nodig om te bidden, omdat ons gebed toont dat wij Hem nodig hebben en afhankelijk van Hem zijn. Wanneer ik bid, toon ik mijn afhankelijkheid van God en erken op die manier mijn beperkingen, dat er dingen zijn die onmogelijk voor mij zijn, maar niet voor God.
NB: God weet alles al, maar stelde het gebed in zodat de mensheid haar gemeenschap met God kan versterken en de afhankelijkheid van God te tonen.
OVERPEINZING OP GODS WOORD
De mensen willen dat God alles in een handomdraai doet, dat Hij iets magisch doet. Maar, God is geen magiër, Hij is wel de Schepper, Hij verricht wonderen. En een wonder vereist mijn betrokkenheid, zodat God, daarna, Zijn deel kan doen!
Daarom is de overpeinzing op het Woord van God fundamenteel, omdat het het Intelligente Geloof voedt. En de voorstellen in het UKGR Centrum, de specifieke diensten, en alles wat we doen, is gebaseerd op het Woord van God. Iedere keer wanneer een persoon de voordelen van het Geloof verovert of ontvangt, of zich zelfs verder ontwikkelt, denkt de persoon direct dat zijn betrokkenheid moet minderen. Integendeel, het moest juist het tegenovergestelde zijn.
Mijn betrokkenheid, mijn gehoorzaamheid aan het Woord van God, mag niet afhangen van mijn behoeften, maar van mijn relatie met Hem. Het is het Woord van God dat instrueert, aanspoort, openbaart wat verborgen is en ons wijst op wat goed en fout is. De overwinnaar is degene die het Woord van God nederig aanhoort en praktiseert, koste wat het kost. De Behoudenis dient op elk moment van de dag veroverd te worden. Hoe? Door het Woord van God te observeren en praktiseren.
Door middel van de overpeinzing is er ook erkenning, dat wij niet alles weten, dat wij de begeleiding van God nodig hebben, dat Hij de beste adviezen, geboden en beloften heeft die ons motiveren en versterken. Wanneer u en ik over Zijn Woorden peinzen, dan tonen wij dat wij het niet op onze manier willen doen, maar op Gods manier. Wij willen niet dat onze gewoontes, ideeën en wil, de overhand zullen hebben, maar dat de Wil van God zal geschieden.
VASTEN
De Vasten dient om ons te leren ons vlees te onderwerpen, onze geest te versterken en om te tonen dat wij niet accepteren om geleid te worden door onze gevoelens. Wanneer wij ons onthouden van seculiere informatie, feesten, tradities, muziek, literatuur, die niets goeds aan ons toevoegen, die niet educatief zijn, en wij erop doelen om ons te voeden om in geest van gebed te blijven gedurende deze periode, dan zullen wij gestructureerd en versterkt worden. En het is deze structuur die de verwezenlijking ondersteunt, dit is niet afhankelijk van de ervaring, de tijd in de kerk, de veroveringen, de leeftijd of het uiterlijk, maar ENKEL VAN ONS INNERLIJK! Dat dit waar is, is te zien toen 9 mannen niet in staat waren om hulp te bieden om de demonen die in het lichaam van een jongeman waren te controleren of uit te drijven.
Jezus openbaarde dat er kwade geesten zijn die alleen weggaan door middel van vasten en gebed (Matteüs 17:14-21). Jezus leefde constant in vasten en gebed, zodoende was Zijn stem alleen al genoeg om de boze geest uit te drijven, en hij ging weg en erkende de autoriteit van Jezus, hij erkende dat Hij de zalving en stabiliteit had die de anderen niet hadden!
En onthoud dat de vasten iets is tussen u en God, niemand hoeft het te weten of zich ermee te bemoeien. Het dient om uw geest te versterken, uw wil, uw vlees, uw verlangens te domineren, om te waken wat uw uitspraken betreft, wat u denkt, uw tijd… als u dit doet en weerstand biedt, dan, bent u aan het vasten! En de vasten is niet enkel wat eten of drinken betreft, want het baat niet om zich van eten en drinken te onthouden, als er geen onderwerping aan de Wil van God bestaat! Maar, wij dienen onszelf, op de eerste plaats, te structureren, door een vasten te doen in ons eigen voordeel, altijd op de eerste plaats!
Investeer daarom in uzelf, in uw ziel, geef uzelf over, bid, overpeins en vast, omdat uw ziel het belangrijkste is op deze wereld!
God is met u, en ik ook!
Bisschop Júlio Freitas



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten