BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 21 januari 2016

3 VOORNAME SIGNALEN DAT U NALATIG BENT




Het is er niet één, noch zijn het er twee… Ja, er zijn 3 zichtbare signalen dat u nalatig bent geworden en waarschijnlijk heeft u het niet eens opgemerkt…
1 – U ZORGT NIET VOOR UW VOEDING

“Wij zijn wat wij eten…” dit is een bekende zin die het belang van voeding, voor onze gezondheid, fysieke staat, dagelijkse energie enz., benadrukt. Elk voedsel heeft (apart of gecombineerd), eigenschappen in zijn samenstelling, die ons, op korte of lange termijn, kunnen bevoordelen of benadelen!
Dit is het eerste bewijs dat u lui bent: wanneer u eet wat u niet hoort te eten en nalaat te eten wat u dient te eten! “Maar, mijn manier van eten werd mij door mijn ouders aangeleerd…”, ja, dit kan inderdaad al generaties lang doorgegeven zijn… maar vandaag de dag heeft u de nodige kennis om uw eigen beslissingen te nemen en juiste keuzes te maken in plaats van slechte:
WAT U DIENT TE DOEN…
– Probeer, naast natuurlijke sappen, dagelijks twee liter water te drinken;
– Kies om samen met uw maaltijd groenten te eten;
– Eet fruit tussen de maaltijden door;
– Onthoud dat een dieet volgen niet betekent dat u niet eet!
Neem de belangrijkste maaltijden van de dag: ontbijt, lunch en diner. Het ideale is om kleine hoeveelheden te eten en, op z’n minst, drie keer per dag. Sla geen maaltijden over!

WAT U NIET DIENT TE DOEN…
– Uw voedingspatroon het volgende doen bevatten: zelfrijzend bakmeel, fastfood, bewerkt voedsel, gefrituurd voedsel, zoetigheid;
– Geen frisdrank, want dit bevat een grote hoeveelheid suiker;
– Veel zout gebruiken om de maaltijden smaak te geven, dit is de hoofdoorzaak van het vasthouden van vocht en een hoge bloeddruk;
– “Het eten doorslikken”! Kauw goed op uw eten, omdat een goede spijsvertering hiervan afhangt en dit u veel minder doet eten!

2 – U BEWEEGT NIET (MINSTENS) 3 KEER PER WEEK
“Ik heb geen tijd… de dag heeft niet eens genoeg uren voor mijn taken…”. er zijn veel smoesjes wanneer er weinig wil is. Dit is de realiteit die het dagelijks leven van de bevolking definieert. De sedentaire levensstijl (veel zitten, weinig doen) is één van de grote bewijzen dat u werkelijk nalatig bent! En dan heb ik het niet alleen over mensen met overgewicht, want er bestaan ook magere mensen, die ook gebrekkig zijn in hun gezondheid vanwege de afwezigheid van sport.
Leer hier een gewoonte van te maken… u hoeft niet radicaal te beginnen, wen aan enkele dagelijkse oefeningen, door er een gewoonte van te maken om slechts een half uur per dag te bewegen, het zal wonderen doen voor uw gezondheid. Het kan u in een maand 4kg en een kledingmaat doen zakken.
PRAKTISCHE TIPS:
– Als u geen tijd of geld heeft om naar de sportschool te gaan, maak dan een wandeling in een park of langs een weg;
– Doe een reeks van buikspieroefeningen/rek- en strekoefeningen/squats, dit kan zelfs in uw kamer, thuis;
– Gebruik het gewicht van uw eigen lichaam om oefeningen te doen.

3 – U SLAAPT NIET GENOEG
“Vroeg naar bed en vroeg opstaan is gezond”, dit zorgt voor het ontwikkelen van goede slaapgewoonten. De luiheid van velen leidt hun ertoe om niet goed voor hun slaap te zorgen, ze blijven liever tot laat tv kijken, naar programma’s die hun nergens in doen ontwikkelen, of ze blijven een praatje maken in plaats van direct naar bed gaan…
Het juiste aantal uren rust is van extreem belang, want de voordelen van een goede nachtrust zijn ontelbaar, het draagt bij aan het nodige herstel van alle organen in het lichaam en, het welzijn van het geheugen. Een volwassene dient 6 tot 8 uren te slapen en iedereen weet wat een slechte nachtrust kan veroorzaken: futloosheid of vermoeidheid, stemmingswisselingen, een tekort/gebrek in aandacht/geheugen/redeneren… En wanneer dit aanhoudt, kan het ziektes als hypertensie (hoge bloeddruk), diabetes en obesitas veroorzaken.
We brengen 1/3 van ons leven slapend door. Maak daarom van het slapen een van uw prioriteiten, want, wie eraan went om weinig en slecht te slapen, geeft het minimale, maar draagt het maximale!
LET OP: Ik ben geen voedingsdeskundige of leraar lichamelijke opvoeding of arts, ik stel u slechts enkele suggesties voor, maar u dient zich altijd door uw arts te laten informeren. Laten wij tot het uiterste gaan, zodat 2016 een veel beter jaar wordt!
God is met u, en ik ook!
Bisschop Júlio Freitas


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu . 12.00uu & 18.00uu ( ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo -Centrum
Tel. : +597 88 37 764


Geen opmerkingen:

Een reactie posten