BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 5 januari 2016

GELOOF OM TE VERGEVEN



Wie geloof heeft om te vergeven, heeft geloof om vergeven te worden.
Alleen degene wiens hart vergeven werd heeft de autoriteit om zijn daders te vergeven. God kan degenen die ons gekwetst hebben niet voor ons vergeven. Deze onmetelijke macht behoort alleen aan degenen die getroffen werden in hun hart. Vandaar de reden waarom hij van ons vereist dat wij vergeven.

Alleen degene wiens hart vrij is van wrok kan het goede voor anderen wensen. 
Hoe kan een ziel die vol van wrok is iemand zegenen of hem iets goeds wensen?

Een christen kan het geloof hebben om een goed huwelijk te veroveren, financieel succes te bereiken, een Goddelijke genezing te ontvangen, kortom, geloof hebben om de gehele wereld te winnen, maar als hij geen geloof heeft om te vergeven, zal hij geen geloof hebben om de vergeving te ontvangen. Per slot van rekening staat er geschreven en bepaald:

“Want indien gij de mensen hun overtredingen vergeeft, zal uw hemelse Vader ook u vergeven; 
maar indien gij de mensen niet vergeeft, 
zal ook uw Vader uw overtredingen niet vergeven” (Matteüs 6:14-15).

Kijk naar de cijfers die niet liegen:
In de gelijkenis van vergiffenis (Matteüs 18:23-35), laat de Here Jezus duidelijk zien dat onze schuld ten opzicht van Hem oneindig maal groter is dan de schuld die wij ellendige mensen onder elkaar en tussen elkaar hebben.

Kijk naar de cijfers: de eerste slaaf was de Koning 10.000 talenten schuldig; 1 talent is gelijk aan 6.000 dagen werken (6.000 schellingen); De schuld van deze slaaf was dus gelijk aan 10.000 talenten keer 6.000 schellingen = 60.000.000 schellingen; Dat wil zeggen dat deze slaaf 60.000.000 dagen zou moeten werken om zijn schuld af te kunnen betalen. Hij zou dus 165.000 jaren moeten leven en werken.

De tweede slaaf was 100 schelling schuldig aan de eerste slaaf, dat is ongeveer gelijk aan 3 maanden werken. Maar de eerste slaaf wilde hem niet vergeven. Wat de Here Jezus hier duidelijk wilde maken is dat onze schulden tegenover Hem onbetaalbaar zijn. Maar desondanks, wanneer wij ons vernederen en onze zonden erkennen, dan vergeeft Hij ons. Ter compensatie vereist Hij dat wij ook de fouten, gebreken en tekortkomingen van anderen vergeven. Zo niet, dan zullen wij ook nooit in staat zijn om Zijn vergeving te ontvangen.


Bisschop Edir Macedo




Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten