BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 14 januari 2016

NADER TOT DE TROOSTER


18e Dag van de Vasten van Daniël


De hoofdreden voor de mislukkingen in het leven van mensen is het feit dat zij niet een ware relatie met de Heilige Geest hebben, want Hij is Degene die ons leidt, begeleidt, beschermt, kortom, Hij is het leven zelf. Hem verlaten heeft velen pijn en leed gebracht. Op een bepaald moment zei de profeet Jeremia, toen hij de verwoesting van Israël zag:
“Daarom moet ik wenen, mijn oog, mijn oog vliet van water, want verre van mij is de trooster die mijn ziel verkwikken zou; mijn zonen zijn verbijsterd – zo machtig is de vijand!” ( Klaagliederen 1:16)
Hier toont hij wat de reden was voor de ellende van zijn volk: de Trooster was ver van hun. Zodoende kon de vijand winnen en had het volk geen kracht meer om te strijden. Maar de vraag is: Waarom was de Trooster ver van hun gegaan? De geschiedenis toont ons dat ongehoorzaamheid, zonde, het aandringen om op de eigen wegen te wandelen, zonder een verbond met God te hebben, leidt naar een distantiëring van de Trooster en als gevolg hiervan tot de nederlaag van Israël, dat zijn identiek als natie verloor, naast het feit dat haar volk gevangen naar Babylonië werd gebracht, waar het 70 jaar leed. In feite waren zij degenen die zich hadden gedistantieerd.

Vandaag de dag zien wij hetzelfde gebeuren. Mensen die binnen of buiten de kerk zijn, die lijden en moe zijn geworden om te strijden voor hun familie, huwelijk, financiën en zelfs voor hun eigen leven, omdat zij zelfs gevoelens van zelfmoord hebben. En velen denken dat deze vermoeidheid te wijten is aan uitputting, tijd, stress, maar, diep van binnen, is dit gebrek aan kracht precies te wijten aan de afwezigheid en afstandsname van de Heilige Geest in hun binnenste. Niet dat Hij afstand van hun neemt, maar zij hebben dat juist wel gedaan en wanneer Hij niet aanwezig is in iemands leven, dan wordt de persoon verteerd door zijn problemen.

En alsof dat niet genoeg was, overwint de vijand (de duivel) ook nog eens in hun leven, want elke strijd die gestreden wordt is al een gegarandeerde nederlaag, omdat zij in hun eentje strijden, zonder de begeleiding en bescherming van de Geest.

17 januari zal de laatste dag zijn van de Vasten van Daniël en het zal ook de grootste gelegenheid zijn voor allen die vermoeid en terneergeslagen zijn, degenen die de ene mislukking na de andere meemaken, zullen deze situatie kunnen veranderen, omdat het de dag zal zijn waarop wij deze toenadering zullen zoeken, zodat de dorstigen en allen die dit met hun gehele ziel willen, een ervaring met de Trooster kunnen hebben.

Degenen die naar het Altaar zullen komen met een berouwvol hart, vastbesloten om te veranderen, zullen vervuld worden met de Heilige Geest en Hij zal nieuwe kracht geven, herstelling brengen en de vijand die aan het heersen was, doen vluchten. Zult u toenadering zoeken of zich blijven distantiëren? De beslissing is voor een ieder afzonderlijk!

Met dank aan: bisschop Franklin Sanches


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten