BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 4 juni 2014

WAT WAS HET MEEST BELANGRIJKE IN HET GELOOF VAN ABRAHAM?


Het meest belangrijke in het geloof van Abraham was zijn gehoorzaamheid aan het Woord van God. Hij geloofde niet alleen in het Woord van God, maar bovenal handelde hij op zijn geloof door de gehoorzaamheid (zie Hebreeën 11:8/ 1 Petrus 3:6).
We kunnen niet vertrouwen in het geloof van de ongehoorzame of van diegene die opstandig zijn tegenover het Woord van God; omdat het ware geloof in God gehoorzaamheid aan Zijn Woord vereist. Theoretisch is het Christelijk geloof, als elke heidense geloof en het zal de vervulling van Gods beloften nooit mogelijk maken. ‘Het overvloedige leven dat beloofd is door de Heer Jezus’ (zie Johannes 10:10), kan niet worden vereist door diegenen die hun geloof niet praktiseert.

Als we de vervulling of materialisatie van Gods beloften willen, dan moeten we ons geloof in de Goddelijke gebod eerst materialiseren. Het is net als de gelijkenis die onderwezen werd door onze Heer Jezus (zie Matteüs 7:24-27 & Lucas 6:48-49).

Bouwen op de rots is veel moeilijker en vraagt veel meer offers dan bouwen op het zand. Maar, als het huis eenmaal gebouwd is op de rots, zal het nooit de risico hebben om vernietigd te worden. Zelfs in stormen, rivieren en winden, zal het eeuwig blijven bestaan. Hetzelfde gebeurd niet met diegene die hun geloof in het Woord van God niet praktiseren! Voordat u denkt, komt de vernietiging al!

Geloof zonder actie is als een lichaam zonder geest (zie Jakobus 2:26). Het baat u niets om te geloven in het Woord van God zonder het te praktiseren. Abraham zette zijn geloof in praktijk toen hij Gods Woord gehoorzaamde. De ongelovige wereld leert ons: “ZIEN IS GELOVEN”, maar de bijbel leert ons dat we moeten geloven om te kunnen zien. Dat was het geloof van Abraham.

Wat voelde Abraham toen hij het woord van God gehoorzaamde?
Hij voelde niets, hij dacht alleen om het Woord van God te volgen. Als Abraham had gekozen om de stem van het hart te volgen, zou hij de stem van God zeker niet gehoorzaamd hebben. Maar door zijn intelligentie dacht hij: “Voor vele jaren leefde ik op zoek naar de realisatie van een droom, om een zoon te hebben en God maakte mij tot de Vader van een grote natie” - zie Genesis 12:2. Er is maar één manier om te weten als hij waar en krachtig was om zijn belofte te vervullen: de uitdaging accepteren en gaan in Zijn richting!


Elke woensdag "Cursus van het Geloof" speciaal om 18.00uur.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764




Geen opmerkingen:

Een reactie posten