BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 12 juni 2014

GELOOF EN VOORSTELLING...

Geloof en Voorstellingsvermogen in de praktijk

Niemand kan over het  OFFER praten zonder over GROTE dingen te praten, omdat alles dat GROOT is niet goedkoop is. Maar voor degenen die geloven is het te behalen. God toonde de sterren aan Abraham, omdat de natuur, toentertijd, een grote referentie was van Gods macht en grootheid. Niet alleen de sterren, maar ook het zand aan de oever van de zee. 
Vandaag de dag kunnen deze sterren en het zand aan de oever van de zee vergeleken worden met huizen, auto’s, grote bedrijven, grote rijkdommen, een sterke familie, goede gezondheid en succes in de liefde. Zoals bisschop Macedo heel vaak zegt, Abraham keek vaak naar de sterren, maar hij had zich nooit kunnen voorstellen dat die sterren, waar hij vaak naar keek, zijn toekomst en zijn nakomelingen zouden representeren.

Op dezelfde wijze dat GOD de sterren aan Abraham toonde, toont Hij vandaag bijvoorbeeld, de beste auto van de dealer die u elke dag voorbij loopt; de beste woning in een buurt (wie weet misschien bent u daar al eens geweest om daar een service te bieden); de beste bankrekening van de bank die u altijd voorbij loopt of waar u voor werkt. Als u dit soort geloof aan iemand zal vertellen, dan zal hij natuurlijk zeggen dat u gek bent.
Toen bisschop Macedo, 37 jaar geleden, zei dat hij in de gehele wereld zou gaan prediken, geloofde niemand hem. Stel u zich voor dat hij toentertijd tegen de mensen zou zeggen wat de Universele Kerk vandaag de dag is geworden? Ongetwijfeld zou men hem laten opnemen in een gekkenhuis. Maar desondanks geloofde hij tegen alle verwachtingen in.
De Bijbel zegt dat wij naar Abraham moeten kijken, maar vandaag de dag kunnen wij ook naar bisschop Macedo kijken. Hun verhalen komen heel veel met elkaar overeen. Toen zij werden geroepen waren zij allebei: alleen maar een man met een droom.
Samengevat: 
 “Door het geloof verstaan wij, dat de wereld door het woord Gods tot stand gebracht is, zodat het zichtbare niet ontstaan is uit het waarneembare” Hebreeën 11:2).
Mensen, het baat om te dromen, want door het praktische geloof zal deze droom gerealiseerd worden!
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 9.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur)
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten