BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 9 februari 2012

Scheidt de geest van de ziel

“Want het woord Gods is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard en het dringt door, zó diep, dat het vaneenscheidt ziel en geest, gewrichten en merg, en het schift overleggingen en gedachten des harten“ (Hebreeën 4:12) NBG’51.

Niets is in staat om de ziel van de geest te scheiden, alleen het Woord van God heeft de kracht om dat te doen. Zolang de geest verbonden is aan de ziel, blijft de geest een gijzelaar van de behoeftes die de verlangens van de ziel bevredigen, omdat hij zich voedt met emoties en gevoelens. De ziel is altijd op zoek naar de wil van het lichaam. Hij is verantwoordelijk voor het leiden van zijn ogen in de richting waarvan hij denkt dat het goed en bevredigend is. Vanwege emoties en gevoelens zijn de levens van velen verwoest.

Wanneer het Woord van God een persoon raakt en hij zich volledig overgeeft aan God, dan komt dat omdat het Woord de kracht had om de geest van de ziel te scheiden. De geest en de ziel kunnen niet bij elkaar blijven, want als dat goed was, dan zou de Heilige Geest de kracht van het onderscheidingsvermogen niet tonen, die hen van elkaar scheidt. Dit is wanneer de nieuwe geboorte plaatsvindt. En hoewel de pasgeborene nog steeds onderworpen is aan dezelfde behoeftes, emoties en gevoelens, is hij in staat om ze te overwinnen.

Het Woord van God versterkt degenen die in geest zijn, en Hij geeft hen het vermogen om het goede van het kwade te scheiden en om te weten wat goed of slecht is. Als gevolg hiervan, zijn diegenen die geestelijk zijn in staat om te zien welke gedachten goed zijn en welke gedachten bedoelingen van het hart zijn.

Bisschop Romualdo Panceiro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten