BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 27 februari 2012

Moed en Gehoorzaamheid

Gods ware kinderen zijn gekozen om Zijn prinsen op aarde te zijn. Ieder van hen draagt de bevoegdheid om Zijn ambassadeur te worden.
 "God echter,die rijk is aan erbanning heeft om zijn grote liefde, waarmee Hij ons heeft liefgehad  hoewel wij dood waren door de overtreding mede levend gemaakt met Christus door genade zijt gij behouden en heeft ons mede opgewerkt en ons mede een plaats gegeven in de hemelse gewesten, in Christus Jezus... "(Efeziërs 2:4-6) NBG ’51.

Door de volheid van de Heilige Geest zijn kinderen van God prinsen van Koning Jezus. Zij zijn gekozen om Zijn wil te doen in overeenstemming met Zijn instructie, waar zij zich ook mogen bevinden. Echter moeten ze wel de moed hebben om te gehoorzamen. 

Wat gebeurt er als een ambassadeur de bevelen van zijn gouveneur niet gehoorzaamt? 
Hij wordt onmiddelijk ontdaan van zijn gezag en het wordt aan iemand anders gegeven. Hetzelfde geldt voor degenen die zich verzetten tegen de wil van God. Zij worden beschouwd als rebellen en worden onmiddelijk verwijderd.

U dient daarom het volgende te begrijpen:

Ongehoorzaam aan de Heer betekent dat u gestopt bent met Hem te volgen u hebt Hem verlaten.
Gehoorzaamheid aan de Heer betekent dat u gehoorzaam bent aan Zijn wil. Dit vraag opoffering, want een dienaar die Zijn wil wilt doen moet zijn eigen wil verloochenen.

Daarom zei Jezus: "Indien iemand achter Mij wil komen die verloochene zichzelf en nemen zijn kruis op en volgen Mij" (Marcus 8:34) NBG ’51.

Ongetwijfeld is het veel makkelijker om uw eigen wil te doen om het kruis op de grond te laten en Hem niet te volgen

Maar...
Wat heeft u eraan om het geloof te hebben om de wereld te veroveren en geen geloof te hebben om het Woord van God te gehoorzamen? Ik heb de Heer om twee dingen gevraagd: toon mij U wil en geef mij de moed om U te gehoorzamen.

Bisschop Edir Macedo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten