BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 10 februari 2012

Innerlijke transformatie

"Nu na zes dagen nam Jezus Petrus, Jakobus en zijn broeder Johannes mede en hij leide hen naar een hoge berg op, in eenzaamheid... en zeide tot hen Luister naar hem!"(Matteüs 17: 1-5).

Op zondag 12 februari 2012 zullen de bisschoppen en de pastors een speciaal gebed doen voor uw innerlijke transformatie op dezelfde berg waar Jezus zijn drie uitgekozen discipelen naar toe leide. Voor degenen die een innerlijke transformatie willen ontvangen en zich 100% overgeven aan Hem. Zal hij dat ook doen.


Waarom nam Jezus slechts Petrus, Jacobus en Johannes mee naar de berg van Transfiguratie? 

Hij koos ze onder zijn twaalf discipelen om te getuigen van zijn Transfiguratie alleen voor het geen zij hebben vertegenwoordigd:

-Petrus symboliseerd zijn besluit. Ondanks hij een zondaar was en vele gebrekken had, was hij een sterke beslissende factor. Elke keer dat de Here Jezus hem uitdaagde, was hij er klaar voor. En een persoon kan alleen uit God geboren worden als hij beslissend bezig is.

-Jacobus symboliseerd gebed, gehoorzaamheid en doorzettingsvermogen. In het leven is "Petrus" alleen niet genoeg; Wij moeten ook bidden, volharden en gehoorzaam zijn.

-Johannes symboliseerd liefde, loyaliteit en trouw. Hij was met de Heer Jezus de hele tijd, zelfs toen hij  gekruisigd werd. Dit toonde hij aan zijn dankbaarheid, want hij wist dat hij niemand zonder Jezus was.

Ieder kind van God moet worden getransformeerd naar zijn beeld, en zijn gelijkenis. Alhoewel we allemaal Gods scheppingen zijn, heeft niet een ieder zijn karakter; Dit is omdat zij hem nog niet persoonlijk kennen. 

Volgens de Here Jezus zijn er drie soorten mensen in de wereld:

-De kinderen van de duivel, die horen maar doen het niet in praktijk. Ze willen blijven doen wat niet goed is, houden van wat verkeerd is, worden bedriegers en geweldaden…

-Degenen die het woord van God horen en in hem geloven, maar zijn jammer genoeg niet geboren uit hem zijn slehts scheppingen van God.

-De kinderen van God. Voor iemand die een kind van God wil worden moet er een totale overgave zijn, en dit kan alleen gebeuren als hij doet als hoe Petrus, Jacobus en Johannes deden. God verlangt van ons dat we hem alles geven wat we hebben, zodat we de Heilige Geest kunnen ontvangen, omdat het alleen door hem geschiedt.

Om deze redenen nodigen wij een ieder uit die veranderd wilt worden en een verbond met God wilt sluiten voor de transformatie van zijn of haar leven.


 Elke zondag om 9:30u & 12u
Adres : Neumanpad # 26 ( zijstraat van de Domineestraat)
Paramaribo Centrum
Telefoon : +597 88 37 764





Geen opmerkingen:

Een reactie posten