BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 3 maart 2020

WAAROM ZIJN WE NIET PERFECT?



“Ik ben God, de Almachtige! Wandel voor Mijn aangezicht en wees oprecht.” (Genesis 17:1)


Het is dus mogelijk om perfect te zijn! Wandel gewoon voor het aangezicht van God …

Maar hoe doet u dit elke dag, elk uur? En dat is het, het is bijna onmogelijk! Niet omdat God het moeilijk maakt, maar omdat we neigingen hebben die ons ertoe brengen Zijn aangezicht te verlaten.
Het is heel gebruikelijk, na een zware dag, zelfs binnen het Werk van God, dat de dienaar van God wil “rusten”, en daar is niets mis mee, behalve de manier waarop we normaal rusten, wat niet het meest gepast is.
We zien dit wanneer we bezig zijn met de Vasten van Daniël en afstand nemen van informaties en allerlei entertainment van de wereld, hoe rusten we over het algemeen uit? Op zoek naar een christelijke film om naar te kijken. Ik bedoel, we willen uitrusten door iets anders te doen, alsof iemand ons de mentale rust kan geven die we zo hard nodig hebben. Ten tijde van die christelijke film rustten we niet uit, maar vermaakten we onszelf.
Het entertainment is de laatste tijd de grootste bron van afleiding geweest en omdat het er niet altijd slecht uitziet, accepteren we het als een manier om te ontspannen. Wat we niet altijd concluderen is waartoe hij ons leidt: het aangezicht van God verlaten.
Dit is heel duidelijk wanneer het tussen mensen gebeurt, bijvoorbeeld wanneer u met iemand bent die altijd op de mobiele telefoon zit. Ze kan daar naast u zijn, maar u weet dat ze niet bij u is. Het is hetzelfde met God. Hij is er, maar bent u voor Zijn aangezicht?
Voor het aangezicht van God zijn, is niet de hele dag op uw knieën bidden, maar in de geest van gebed zijn. Natuurlijk hebben we gedurende de dag veel werk te doen, maar dat betekent niet dat we niet in de geest kunnen zijn.

Het probleem is dat we diep van binnen denken dat we alles al weten. Daarom betrekken we God niet altijd in ons dagelijks leven … en dat is ook de reden waarom we niet perfect zijn.


Met dank aan: Cristiane Cardoso





Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten