BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 13 maart 2020

DE VERANTWOORDELIJKE IS HET GELOOF



“En Jezus zei tegen hem: Ga heen, uw geloof heeft u behouden…” (Markus 10:52)


Dat was het antwoord van Jezus aan allen die het wonder bereikten dat ze zo graag wilden hebben.

We kunnen zien dat het niet Jezus was die hen genas, maar het geloof dat ze manifesteerden, was de ware verantwoordelijke voor de genezing. Als Jezus de Verantwoordelijke was voor de genezing en redding, zou iedereen, zonder uitzondering, genezen en gered worden. Maar, aangezien dat het het geloof is dat geneest en redt, werden alleen degenen die het geloof hebben gemanifesteerd genezen en gered. En waarom hebben sommigen het ontvangen en anderen niet? Omdat ze hun geloof manifesteerden, en de anderen niet. Hetzelfde gebeurt vandaag de dag en zo werkte het en zo blijft het werken.
De Here Jezus wilde heel duidelijk maken dat, om te ontvangen wat we willen, het uitsluitend afhangt van het geloof dat we manifesteren. Het feit dat u een goed mens bent of dat God bestaat, is niet genoeg om de wonderen te bereiken. We weten dat als we goed doen, we de vruchten zullen plukken en dat het God is die zegeningen verleent, maar alleen door het geloof zullen we bereiken wat we nodig hebben. Het geloof is de munteenheid, de prijs die betaald moet worden om bezit te nemen van hetgeen we van God verlangen.
Waarom bereiken sommigen meer, anderen minder en anderen niets, als de God die ze zoeken dezelfde is? Het verschil zit niet in de God die ze zoeken, maar in het geloof dat ze manifesteren. Degenen die meer bereiken, manifesteren meer geloof, degenen die minder bereiken, manifesteren minder geloof en degenen die niets bereiken, manifesteren geen geloof. Wat van geloof tot geloof verschilt, is niet de grootte, maar hoeveel het wordt uitgeoefend, hoeveel het wordt gemanifesteerd.
Uw zegen hangt niet van God of anderen af. Als het van God afhing, had Hij het al vanaf het begin gegeven. En als u afhankelijk was van derden, zou u waarschijnlijk niets bereiken. Maar uw zegen hangt van u af, hangt af van het geloof dat u manifesteert.
Het geloof is, net als de behoudenis, individueel en niet overdraagbaar, zelfs God kan niet Zijn steentje bijdragen. Daarom is het nutteloos om op de genade van God te leunen, wachtend dat iets uit de hemel valt, of gaan op basis van het geloof van anderen. Ga in uw geloof, om te oogsten wat u bereid bent te planten en om te bereiken wat u gelooft dat u kunt bereiken.

Ga nu, want UW geloof zal u redden.

Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten