BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 11 maart 2020

DE GELOFTE VAN HET GELOOF



De Heer der Heerscharen belooft ons opnieuw het verschil te laten zien tussen de rechtvaardigen en de goddelozen, tussen wie Hem dient en wie Hem niet dient.
Elke bijbelse belofte is een profetie, een gelofte van God. Ongeacht het menselijk geloof, zal het worden vervuld.

Het zal worden vervuld in het leven van degenen die echt geloven.
En wat is er nodig om dat verschil in het leven te zien?
Duidelijke en doelgerichte manifestatie van het geloof.
Het bovennatuurlijke geloof is het enige communicatiekanaal tussen het schepsel en de Schepper. Dit soort geloof gaat over de houding ten opzichte van elke belofte van God.
Het vereist op zichzelf al manifestatie, bereidwilligheid, overgave en toewijding van het leven vanwege zijn Goddelijke aard.
Er is geen manier om dit geloof te manifesteren zonder een concrete houding.
Toen Hij door twee blinde mannen benaderd werd, vroeg Jezus:
“Gelooft u dat Ik dat kan doen? Zij zeiden tegen Hem: Ja, Heere. Toen raakte Hij hun ogen aan en zei: Het zal u gaan naar uw geloof.” (Matteüs 9:28-29)
Dit laat zien dat de manifestatie van de Kracht van God afhankelijk is van de instemming van het geloof van een ieder.
Voordat Hij hen genas, vroeg Jezus eerst of zij geloofden. Hij kon hen genezen, maar zij moesten echter aan het geloof voldoen. Anders zou er niets worden gedaan.
De vervulling van de beloften is onderworpen aan de intieme zekerheid van een ieder.De zegeningen zijn gratis, maar God vereist dat het geloof wordt gematerialiseerd.
Jezus vergeeft de zondaar, maar hij moet de zonde verlaten. Oftewel, er is vergeving, maar de vervulling ervan hangt af van de persoon die is vergeven om de zonde op te offeren. Dit wordt berouw genoemd.
Dit is hoe het bovennatuurlijke geloof werkt.
De Here zei:
“Maar de rechtvaardige zal uit het geloof leven, en als iemand zich onttrekt, Mijn ziel heeft in hem geen behagen”.(Hebreeën 10:38)
Als er geen praktisch geloof nodig was, zouden de christenen nalatig worden en de dagelijkse oorlog tegen de hel verliezen.
Daarom is het nodig om de vraag te presenteren, de redenen te bepleiten, te vragen, te zoeken, te kloppen, te bidden, te vasten, kortom, het geloof te ontwikkelen.
Zodat Abraham een ander leven kon hebben, moest hij dag na dag gehoorzamen; hetzelfde gebeurde met de andere helden van het geloof uit het verleden.
Zou het vandaag anders zijn?
Wie een ander leven wil hebben dan de anderen, moet het verschil van zijn geloof tonen. Anders …
De gelofte van het geloof is een vereiste van het geloof zelf.
“Dan zult u opnieuw het onderscheid zien tussen een rechtvaardige en een goddeloze, tussen wie God dient en wie Hem niet dient.” (Maleachi 3:18)

Bisschop Edir Macedo



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten