BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 2 maart 2020

VERANDER DE VISIE




Het is indrukwekkend hoe de verandering van de visie de conditie van een persoon onmiddellijk verandert, in voor- en tegenspoed! Het is zoals het geval van de twee mannen die we nu zullen zien, omdat ze niet BLIND waren vanwege dat ze bedelaars waren, maar bedelaars omdat ze BLIND waren!


“En toen zij Jericho uit gingen, volgde een grote menigte Hem. En zie, twee blinden, die aan de weg zaten, riepen, toen zij hoorden dat Jezus voorbijging: Heere, Zoon van David, ontferm U over ons! De menigte bestrafte hen, opdat zij zouden zwijgen; maar zij riepen des te meer: Ontferm U over ons, Heere, Zoon van David! En Jezus stond stil, riep hen en zei: Wat wilt u dat Ik voor u doen zal? Zij zeiden tegen Hem: Heere, dat onze ogen geopend worden. En Jezus, Die innerlijk met ontferming bewogen was, raakte hun ogen aan; en meteen werden hun ogen ziende, en zij volgden Hem.” (Mattheüs 20:29-34)


In deze passage zien we hoe het openen van de geestelijke ogen in staat is om de volledige transformatie van een persoon te bepalen, want dat is wat er met de BLINDEN is gebeurd.
Het enige waar deze mannen tot die dag om vroegen was de aalmoes (goud), maar toen ze de macht ontvingen om voor Jezus (Altaar) te staan, waren ze genezen van hun ergste ziekte: GEESTELIJKE BLINDHEID. En daarmee werden ze door Jezus genezen van hun FYSIEKE BLINDHEID, omdat ze Hem om genade vroegen en later werden hun ogen geopend.
Waarom vroegen ze de Here Jezus niet om geld, maar om genade?
Om een heel speciale reden: hun geestelijke ogen werden geopend vóór de vleselijke ogen, en zodoende konden ze begrijpen dat de Here Jezus (Altaar) veel groter is dan het goud (aalmoes) en dat Hij veel meer te bieden heeft.
Met aalmoes zouden ze enkele kleine problemen oplossen, zoals materiële en aardse behoeften, maar ze zouden BLIND en bedelaars blijven. Terwijl als ze verbonden waren met de Here Jezus, die het Altaar is, zouden ze hun eeuwige dorst van de Ziel, die de Behoudenis is, lessen.
En ze bewezen het toen, na de genezing, “… zij Hem volgden”, in tegenstelling tot zoveel anderen die, na het ontvangen van sommige wonderen (goud), vertrekken en nooit meer terugkomen.

God zegene iedereen en genees jullie van de ziekte die het meest in deze wereld doodt: “GEESTELIJKE BLINDHEID”.

Met dank aan: Bisschop Guaracy Santos



Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten