BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 18 maart 2020

COVID-19: KWELLING EN ANGST OF GELOOF EN VERTROUWEN



Om onszelf fysiek te beschermen tegen de gevaren van de nieuwe pandemie van COVID-19, worden we allemaal herhaaldelijk begeleid met betrekking tot handhygiëne, kleding, lichaamsafscheidingen en vele andere aanbevelingen.

Maar voor degenen die in God geloven, is er ook een andere vorm van bescherming beschikbaar in het licht van de geïnstalleerde chaos. Het is de geestelijke bescherming die komt van de troon van de Allerhoogste voor degenen die Hem zoeken.
“Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw!Want Híj zal u redden van de strik van de vogelvanger, van de zeer verderfelijke pest. Hij zal u beschutten met Zijn vlerken, onder Zijn vleugels zult u de toevlucht nemen, Zijn trouw is een schild en een pantser.” (Psalm 91:1-4)
Ik ben niet gekwalificeerd om te praten over wetenschap, geneeskunde of politiek, maar ik kan met zekerheid praten over het Woord van God, dat in staat en effectief is om alle omstandigheden van de wereld in alle generaties, volkeren en culturen te onderscheiden, inclusief het turbulente moment waarin we ons bevinden.
Velen associëren veilig leven met de plaats waar ze wonen en met de bezittingen die ze bezitten, maar dit concept werd volledig geschokt door de overweldigende dreiging van het coronavirus. Landen tot dan toe met een hoog percentage HDI (Human Development Index), een uitstekend gezondheidssysteem en een gezonde economie, zien dat niets van dit alles voldoende is geweest om hun bevolking te beschermen.
De reactie die de Here Jezus gaf over dat de mensheid door een aantal gebeurtenissen in de laatste dagen heen zouden moeten gaan, wordt vervuld:
“En het hart van de mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen;” (Lukas 21:26)
Miljoenen mensen zitten opgesloten in hun huizen, doodsbang voor de mogelijkheid om ziek te worden en niet eens een ziekenhuisbed of een mechanische ventilator te vinden om hen te helpen ademen.
Terwijl sommigen flauwvallen door de angst voor de ziekte, vallen anderen flauw door de financiële recessie die ze nu lijden.
Het Europese continent is decennia lang niet zo stil gezien, met gesloten grenzen en een land dat bang is voor wat er in het buurland gebeurt. Als de depressie in veel Europese landen al een ernstig probleem is, stelt u zich dan nu voor na deze overweldigende golf van paniek en isolatie!
Daarom kunnen we niet stoppen met praten over het geloof, want het is de enige kracht die genoeg is om moeilijke tijden te overwinnen. Hoezeer de sceptici onze woorden negeren en zelfs bespotten, is er een geheime plaats, er is een geestelijke bescherming die van boven komt voor degenen die de Here God zoeken in tijden van crisis. Hij heeft ons een veilige plek geboden om ons te beschermen tegen de gevaren van deze wereld en dwaas is degene die Zijn schuilplaats veracht. We hoeven niet flauw te vallen van terreur, laat staan van wanhoop over het nieuws dat de economie zal instorten of dat de voedsel- en medicijnvoorraden niet genoeg zullen zijn.
We hoeven ook niet alles te proberen te begrijpen en alle antwoorden te hebben, omdat er interesses zijn waarvan we niets weten. Maar zelfs met dit alles kunnen we in vrede slapen en wakker worden, in de zekerheid dat we bewaakt worden door de God die ons heeft uitgenodigd om onder Zijn vleugels te schuilen.
Dus de beste actie voor onze dag is om met al onze kracht de Allerhoogste te zoeken. Als u ver bent van het geloof, kom dan terug. Bekeer u van uw zonden en begin een nieuwe wandeling met God. Als u Hem al zoekt, intensiveer dan uw dagelijkse gemeenschap met Hem.
We bidden voor de hulpverleners, die, zelfs blootgesteld aan het risico van besmetting en uitputting, zorgen voor degenen die verdrukt in de ziekenhuizen aankomen.
We bidden voor de infectiologen die dapper werken om ernstig zieke patiënten te helpen. We bidden voor de wetenschappers om nieuwe medicijnen te ontdekken om deze ziekte te bestrijden. We bidden vooral dat de geïnfecteerde mensen een goed herstel hebben en dat ze snel weer hun normale leven kunnen hervatten.
We zijn door het geloof samen met degenen die alleen in “quarantaine” zijn, zonder te kunnen genieten van het gezelschap van hun dierbaren.
We bidden voor de ouderen en risicogroepen om hun geloof en wil om te leven hoog te houden.
En weet dat dit moeilijk moment voorbij zal gaan en dat we allemaal geweldige lessen zullen halen uit deze strijd waarmee we worden geconfronteerd.
Vandaag meer dan gisteren moeten we het evangelie vrijmoedig prediken, want dat is de enige kracht van God tot redding (in elke zin) van degene die gelooft.


Met dank aan: Núbia Siqueira 





Elke zondag speciaal om 07.00uu, 09.30uu, 12.00uu, 16.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 855 55 19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten