BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 20 oktober 2015

WIE VAN GOD IS ACCEPTEERT DE…




Wie van God is accepteert de discipline
Het Lichaam van de Heer is gedisciplineerd en werkt samen in harmonie, omdat er een samenwerkingsverband onder elkaar bestaat. Er is geen onderscheid, aangezien alle elementen belangrijk zijn, omdat zij deel uitmaken van dit Lichaam.
Er zijn mensen die op een wachtlijst staan om een nieuwe lever te ontvangen, omdat hun eigen lever niet naar behoren functioneert. Ik vraag u: Wilt u getransplanteerd, verruild of met kracht weggehaald worden? Wij identificeren deze beschadigde organen, zodat zij uit ons midden verwijderd kunnen worden. En dat is niet een kwestie van onrechtvaardigheid. Eerlijk gezegd is het onrechtvaardig dat zulk soort elementen het lichaam besmetten. Dat is de discipline van de kerk.

Als iemand ongedisciplineerd blijft, dan maakt hij geen deel uit van het Lichaam; hij is een vreemd lichaam.
U dient de gevoeligheid te ontwikkelen zodat God boven alles op de eerste plaats in uw leven komt, zelfs boven uw familie, ondanks het feit dat zij heel belangrijk zijn. En als de vrouw een woord van twijfel brengt, de pastor tegen de kerk ophitst, dan is zij niet meer een helpster en moet de man zijn hart bewaren en haar corrigeren.
U dient zich er bewust van te zijn dat u een man van God bent. Helper, pastor of bisschop zijn slechts titels die u toegekend werden. Maar als man van God zijnde zal God met u zijn overal waar u bent. Wat verwacht Hij van Zijn dienaren?
Toen God Jozua riep zei Hij:
“Het geschiedde na de dood van Mozes, de KNECHT des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes, zeide…” (Jozua 1:1).
Met Mozes, legt de Heilige Geest nadruk op hem als de knecht des Heren, maar Jozua wordt hier zoon van Nun genoemd. In de algehele geschiedenis voor God wordt de naam van de pastor, bisschop of helper opgenomen. Maar wordt de persoon echt gezien als een dienaar van de Heer of als slechts de zoon van zijn eigen vader?
Nadat hij God, na zijn roeping, met zijn leven had gediend, werd aan de naam van Jozua, de zoon van Nun, de titel knecht des Heren toegevoegd, zoals het geschreven staat:
“Het geschiedde na deze gebeurtenissen, dat Jozua, de zoon van Nun, de KNECHT des Heren, stierf, honderd en tien jaar oud” (Jozua 24:29).
Als dienaar bent u gedisciplineerd en uw aard wordt ook gedisciplineerd. Het was de Heilige Geest die dat deed. De discipline groeide in uw binnenste toen u uit God geboren werd. En wij dienen elkaar omdat wij deel uitmaken van het harmonieuze Lichaam van de Here Jezus. De persoon die tegen deze harmonie ingaat, is niet van God en dient Hem niet. Zodoende moet die persoon verwijderd worden.
Maar waarom zijn er mensen die al zolang in de kerk zijn en niet deel uitmaken van het Lichaam van de Here Jezus? Hij zei zelf:
“Slangen, adderengebroed, hoe zult gij ontkomen aan het oordeel der hel?” (Matteüs 23:33).
Dit is het enige soort mensen waar Jezus opstandig tegen wordt: de valse, hypocriete en bedrieglijke mensen. Een persoon die ogenschijnlijk iets lijkt te zijn, maar van binnen is hij totaal anders: hij heeft een masker op en doet alsof.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten