BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 9 oktober 2015

VERRADERLIJK!



Boodschap van de Vasten van Daniël
Hoor wat de Geest zegt tot de verraderlijke mensen zegt:
“Ga, predik ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de Here: Ik gedenk de genegenheid van uw jeugd, de liefde van uw bruidstijd, toen gij Mij gevolgd waart in de woestijn, in onbezaaid land; Israël was de Here geheiligd, de eersteling zijner opbrengst; allen die daarvan wilden eten, zouden schuld op zich laden, onheil zou over hen komen, luidt het woord des Heren. 4Hoort het woord des Heren, o huis van Jakob en alle geslachten van het huis Israëls! 5Zo zegt de Here: Wat voor onrecht hebben uw vaderen in Mij gevonden, dat zij zich ver van Mij verwijderd hebben, en het nietige zijn achternagelopen, zodat zij teniet zijn geworden” (Jeremia 2:2-5).

Ik maak me ernstig zorgen om de ex-helpers, ex-pastors, ex-bisschoppen, ex-vrouwen van pastors, kortom, ex-leden van de Here Jezus die door deze wereld rondzwerven,
Deze “ex” mensen zijn als het volk van Israël die de eer hebben veracht van de eerstgeborene te zijn, de eerstelingen of de tienden van de Allerhoogste God om de rest van de wereld te transformeren.
Waarom verwierpen zij de positie van eer die door de HEER aangebonden werd, net zoals Esau dat deed? Wat was hun reden daarvoor?
Vervloekt, wie het werk des Heren met lauwheid verricht; en vervloekt, wie zijn zwaard van bloed weerhoudt!” (Jeremia 48:10).
Waarschijnlijk werden zij, bij het uitoefenen van hun oude werkzaamheden in het Koninkrijk van God, om de een of andere reden nalatig. In plaats dat zij het beste van zichzelf gaven aan de lijdende mensen, verachtten zij hun.
Degenen die zijn zwaard van bloed weerhoudt hebben te maken met degenen die het Werk van de Allerhoogste gebaseerd op hun emoties verrichten en niet door het geloof. Degenen die uit emotie worden voortgebracht zijn net als bladeren: elk windje kan hun ver weg blazen.
Degenen die het Werk van God doen gebaseerd op emoties hebben een liever een kus van de leugen dan een klap van de waarheid.
Daarom lijdt hun geloof ook schipbreuk. En vandaag de dag dwalen ze rond net als zombies. Ze kennen het Woord van God zeer goed, maar onderwerpen zich aan de duivel. Wat erger is proberen zij anderen met zich mee te slepen.
Ik zeg dit om de nieuwelingen van het geloof te waarschuwen. Pas op met oude profeten! Ze hebben het uiterlijk, de kleding en de manieren van pastors, maar van binnen zijn zij roofzuchtige wolven.
Jezus waarschuwde Zijn volgelingen:
“Zie, Ik zend u als schapen midden onder wolven; weest dan voorzichtig als slangen en argeloos als duiven” (Matteüs 10:16).
***
Commentaren
André
Hallo bisschop,
Ik ben altijd al een jongeman geweest met veel twijfels en emoties. Ik ben nu al 9 jaar in de UKGR en ben 6 jaar een helper, maar desondanks droeg ik altijd veel twijfel, trauma’s en angsten in mijn binnenste mee. En het ergste hiervan is dat het me altijd naar het verleden deed kijken, zodoende viel ik verschillende keren in de verleiding met pornografie en de lusten van het vlees. Dit deed mijn ziel pijn, ik vroeg om vergeving, droeg mijn uniform, maar diep van binnen was ik me bewust van mijn geestelijke melaatsheid. Ik heb aan alle Vasten van Daniël deelgenomen, maar omdat ik emotioneel was, dacht ik altijd dat ik mijn “beste” had gegeven, maar ik had eigenlijk nooit een ware ontmoeting met GOD gehad.
In deze Vasten besloot ik om een einde te maken aan dit alles, bisschop. Ik verdroeg mijn reflectie in de spiegel en het leven van leugens en bedrog dat ik leidde niet meer. Het was heel moeilijk om dat masker elke dag te dragen, allen te bedriegen, behalve mezelf. Elke keer dat ik naar het radioprogramma luisterde, gaf ik mezelf over en vroeg GOD om Zijn genade. Ik begon het Woord te overpeinzen en mijn ogen werden geopend, ik zag in hoeveel ik verloren was, ik was een verloren schelling. Ik zat in de kerk, maar was ver van GOD.
Vandaag gebeurde er iets opmerkelijks. Ik zat te midden van de studenten in de universiteit waar ik studeer om mijn Masters te halen en ik zag hun lachen, grappen maken en voelde een pijn in mijn borstkas. Mijn gedachten waren: “Hoeveel van deze jongeren zijn gered? Wie zal over GOD met hun praten? Allen denken dat zij intelligent, vol met titels, zijn, hoe kan GOD hun harten bereiken?”
Op dat moment liet ik meteen mijn hoofd zakken en begon de Heilige Geest te zoeken. Het maakte mij niet uit of zij mij zouden zien of niet, ik bedekte mijn gezicht met mijn handen handen, boog mijn hoofd en vroeg GOD voor de Heilige Geest! Ik wilde degene zijn die het Woord tot die jongeren zou brengen! Ik wilde Zijn vermogen hebben om tot deze generatie te kunnen prediken! Om die zielen te kunnen redden! Ik wilde Zijn aanwezigheid om de man van God te worden die Hij altijd wilde dat ik zou worden.
Bisschop, ik zat te bidden en zoals de woorden uit mijn mond kwamen, zo flitsten er ook beelden door mijn verstand, beelden van alles wat ik verkeerd had gedaan, van de viezigheid waarin ik had geleefd en wat GOD aan het doen was in mijn leven tijdens deze Vasten, waarin ik me echt heb overgegeven. Opeens, zonder iets te voelen, ontving ik een zekerheid! De zekerheid van de vergeving van GOD, de zekerheid dat GOD met mij was! De zekerheid dat ik niet alleen was, de zekerheid dat mijn leven zou veranderen. Ik lachte niet, noch huilde ik, niets daarvan. Maar ik had een enorme zekerheid dat alles zou veranderen.
Ik dank God voor dit voor voorstel en voor elk woord dat u predikt waardoor mijn visie geopend werd en dat mij dichter bij GOD heeft gebracht.
Ik blij standvastig doorgaan met deze Vasten tot 11 oktober en ik heb de zekerheid dat ik tot alle winstreken zal kunnen schreeuwen: WAT EEN DAG!
***
Márcia Regina
Hallo bisschop,
Ik schaam mij zelfs om dit te zeggen, maar ik kom al 27 jaar naar de UKGR en ben niet gedoopt met de Heilige Geest. Toen ik naar de kerk kwam was ik ziek en heel arm. Ik heb mijn financiële leven altijd als prioriteit gezet, ik streed altijd dat mijn man en ik voorspoedig zouden worden, maar eindigde altijd gefrustreerd. Het was niet een gebrek aan leiding. Wanneer de pastors spraken om eerst het Koninkrijk van de Hemelen te zoeken, dan luisterde ik wel, maar begreep het niet. In mijn hart was ik opstandig, omdat ik dacht dat ik een eind aan mijn armoede kon maken door voorspoedig te worden.
Moe van het lijden aan depressie, leegte en vol zijn van woede, besloot ik om mij over te geven aan DE VASTEN VAN DANIËL. Tijdens de eerste dagen begon ik het belang van onszelf aan God over te geven te begrijpen. Met het verloop van de dagen begon ik veel dorst te krijgen naar de Heilige Geest. Mijn prioriteit is nu om de Heilige Geest te ontvangen, mijn Heer te behagen en Hem te gehoorzamen. Ik ben heel gelukkig, ik zal deelnemen aan de Campagne van het Offer en, voor de eerste keer, zal mijn gebedsvraag alleen maar geestelijk zijn. Ik wil heel graag een ontmoeting met God hebben en verzegeld worden met de Heilige Geest. Dank u mijn God dat u geduld met mij hebt gehad en niet toeliet dat ik opgaf. Ik houd heel veel van onze UKGR familie en van bisschop Macedo onze vader van het Geloof.
Antwoord:
Mijn dochter, vergeet het verleden. Ga diep door in dit geloof en les jouw dorst in deze BRON, terwijl Hij nog te vinden is.
***
Jonatha Correa
Bisschop Edir Macedo, mijn ziel verheugt zich voor deze openbaring die de Heilige Geest u heeft geschonken: “De dorstige mensen die uitgenodigd zijn, zijn simpele mensen, persoonlijk door de Heilige Geest gekozen”.
Sta mij toe om dit, in de Naam van Jezus Christus, af te maken:
“Welzalig hij, die Gij verkiest en doet naderen, opdat hij wone in uw voorhoven. Wij zullen verzadigd worden met het goede van uw huis, het heilige van uw tempel” (Psalm 65:5).
Er zijn nog maar een paar dagen voor de Vasten van Daniël en ik begin hem nu al te missen. Ja, duizendmaal het geloof van de Vasten van Daniël!
Dat God u zegene, in de Naam van de Here Jezus.
***
Elenita Nunes
Hallo bisschop,
Ik ben al heel lang in de kerk, maar heb God nooit leren kennen. Tot vandaag was ik net zoals één van de zovelen die bedrogen werden door hun eigen gedachten en alleen maar stoelen van de kerk verwarmde, maar ik accepteerde deze situatie niet. Ik nam met al mijn kracht deel aan de Vasten van Daniël. In de nacht werd ik gedoopt met de Heilige Geest. Mijn dag was aangebroken. Wat een dag!
Bisschop, het was zo wonderbaarlijk, ik was de Heilige Geest aan het zoeken toen er een immense vreugde over mij kwam. Tot nu toe kan ik niet stoppen met de Naam van onze God te aanbidden en verheerlijken. Ik heb een enorm verlangen om met anderen over onze God te praten. Halleluja!
Dank u bisschop. Dat God u blijft zegen!
***
Miguel Praxedes
Mijn vriend bisschop Macedo,
Dat de vrede van de Heer met u is, mijn vriend.
Ik zeg dit omdat ik de macht heb om u te zegenen, omdat ik door middel van uw woorden vandaag een soldaat van het GELOOF ben! Ik kon veel teksten schrijven over mijn leven voor het GELOOF, maar zoals u zelf zegt en herhaalt: Waarom zouden wij tijd verliezen door de werken van deze ellendige te herinneren, als wij nu het genot van de Heilige Geest hebben?!
Bisschop, alles wordt klein wanneer wij als een brandende kool zijn. Ik heb de overtuiging dat de macht van God over mijn familie is en dat geeft mij vrede, blijdschap en de wil om telkens meer de vijand te verdelgen. Ik voel walging, afschuw voor deze lafhartige vernietiger genaamd satan. En ik wil u iets zeggen bisschop en het was God zelf die mij dit melde om te zeggen: Ga door met uw radioprogramma’s, omdat er miljoenen mensen zijn die dorst hebben naar de Heilige Geest en niet weten waar zij Hem kunnen vinden. Ga door met het verspreiden en mensen te inspireren door het GELOOF van Abraham, de vader van het GELOOF.
Mijn vriend, mijn leven is alleen maar veranderd, omdat ik elke avond naar uw gezegende woorden luister, die gepaard gaan met uw gezonde verstand dat gezalfd is. Hierdoor voel ik de vreugde van de Heilige Geest. Glorie mijn God! Het zijn onvergetelijke sensatie die niet te beschrijven zijn bisschop. Ik ben nu een vriendschap met God aan het sluiten! Hoe wonderbaarlijk is dit, toch bisschop? Mijn vriend, ik weet niet hoe ik u in dit leven kan terugbetalen voor de gunst die u mij deed, maar omdat ik een soldaat van het Geloof ben, zegen ik u in de Naam van de Here Jezus! Zeg amen, mijn vriend!
Bisschop, ik ben zeker dat u mijn getuigenis zult lezen en op een blog of een YouTube kanaal zult plaatsen. Ik heb de zekerheid dat u over mij zult praten en van de machten van onze Geliefde Vader.
Mijn vriend, ik heet Miguel Praxedes en kom van Mossoró (Brazilië). Ik ben een beheerder van bedrijven en een rechtsgeleerde. Ik heb al vastgesteld dat ik een rechter zal worden om gerechtigheid tot de mensen te brengen, maar met de rechtvaardige liefde van God.
***
Paulo Henrique
Hallo bisschop. Ik kom hier om u te zeggen dat ik, door middel van uw gebed, bezocht werd door de Heilige Geest. Ik ontving een blijdschap, vrede en zekerheid van de Heilige Geest. Deze Vasten van Daniël is mij veel aan het helpen, ik heb de zekerheid dat ik, op 11 oktober, gedoopt zal worden met de Heilige Geest en bekleed zal worden met Gods Wapenrusting.
Ik was een opstandige jongeman die verslaafd was aan pornografie en een totaal gebonden leven leidde. Toen de Vasten van Daniël kwam, dacht ik: “Ah, ik heb dit niet nodig”. Maar toen ik zondag in de kerk was, zei de pastor: “Het is voor u die vol wilt zijn met de aanwezigheid van God”. Toen zei ik: “Ik wil niets met deze wereld te maken hebben en de Heilige Geest ontvangen als mijn Echtgenoot tijdens de Vasten van Daniël”.
Ik ben dit Geloof aan het leven!
***
Paulo Henrique
Goedemorgen bisschop,
Ik zal u een beetje vertellen over wat mij de laatste tijd kwelt. Tijdens deze Vasten heb ik de bevestiging van de Heilige Geest lopen zoeken, omdat ik gezien heb dat degene die Hem ontvangt een leven heeft dat getransformeerd is in alles. Ik zie wel de verandering in mijn leven, ik ben een totaal ander persoon, ben een nieuwe scheppen en opnieuw geboren. Wie dicht bij mij is en mij heeft gekend in mijn levenswandel zag en ziet het verschil in mij. Maar het totale verschil heb ik nog niet kunnen bereiken. Bijvoorbeeld, mijn financiële leven gaat nog niet zoals het moet, in de verste verte niet. Ik heb schulden die ik nog niet heb betaald. Ik weet bisschop dat de Heilige Geest niet zal neerdalen en mijn rekeningen betalen, vooral omdat zij de vruchten zijn van hetgeen ik heb gezaaid toen ik nog ongelovig was, maar er moet een verschil komen.
Ik heb God om leiding gevraagd en Hij heeft mij gezegd dat er iets mis is. Het probleem zit in mij. Ik zag in dat “ik” fout was, mijn geest is zwak (niet Gods Geest maar die van mij). Ik kwam in opstand om deze situatie te veranderen. Ik ben moe dat ik alleen maar dingen doe wanneer er iets van mij gevraagd wordt. Tot dan toe, ging alles goed, Hij gaf mij een idee en ik ben die aan het uitvoeren.
God sprak, door middel van de pastor, nogmaals met mij: “Er ontbreekt jou nog iets!” Ik zag niet wat het was, maar vroeg Hem om het mij te tonen. Ik zag in dat het probleem “schulden” nog bleef. Ik heb geloftes met God gemaakt, in mijn al le diensten. Ik geloof, wil deelnemen en heb het geloof dat ik mijn offerande zal hebben, ik wil geven en geven en geven… maar weinig geloften worden daadwerkelijk nagekomen. Soms eet ik niet om schulden te kunnen betalen, maar dan opeens herinner ik me de verschillende onvervulde geloften. Geen overvloedig leven en ook geen verschil in het financiële leven.
Bisschop ik wil hulp! Vanuit mijn oogpunt is het zo: ik wil geven, maar beloof dingen die meer zijn dan ik heb. Is dit emotie? Overdreven geloof? Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat ik hiermee zondig. Kijk wat er in de Bijbel staat: “Nadert tot God, en Hij zal tot u naderen. Reinigt uw handen, zondaars, en zuivert uw harten, gij, die innerlijk verdeeld zij”(Jakobus 4:8). Dit woord werd ons op de Berg gegeven en ik heb hem voor mij genomen. Ik ben in de zonde, maar in het begin van deze vers staat er “Nadert tot God, en Hij zal tot u naderen…”, ik zie in dat ik me nog tot God kan naderen. De inspiratie die tot mij kwam, was om alle lege geloftes bijeen te brengen en te brengen voor de voeten van het Altaar, God een offerande van vergeving te presenteren en naar voren te gaan, zonder deze fout te herhalen. Ik heb dit al eens eerder gedaan, maar heb toen alleen maar de lege enveloppen gebracht zonder iets aan God te offeren. Ik geloofde dat ik vergeven was, maar handelde met nalatigheid en daarna bevond ik me weer in dezelfde situatie. Maar ik wil mijzelf herstellen. Ik wil niet meer zo zijn, ik wil niet doen wat ik denk, ik wil doen wat correct is, ik wil de Heilige Geest, ik ben hier moe van. Bisschop, help mij.
Daarna staat er geschreven: “Vernedert u voor de Here, en Hij zal u verhogen” (Jakobus 4:10). Ik wil mezelf vernederden en zal mezelf ook vernederen.
Ik wacht uw antwoord af, bisschop.
Dat God u zegene!!
Antwoord:
Het intelligente geloof onderneemt geen ondoordachte acties. Geef jouw onvervulde enveloppen van beloftes terug en, vanaf vandaag, beloof God niets meer dat jij niet kunt nakomen. Ongetwijfeld heb jij die belofte gemaakt vanwege jouw emotionele geloof, daarom kon je ze niet nakomen.
Vergeet het verleden en begin jouw geloof met wijsheid te gebruiken. Zaai…
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten