BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 23 oktober 2015

ALLES HANGT HIERVAN AF




“Een ieder nu, die deze mijn woorden hoort en ze doet, zal gelijken op een verstandig man, die zijn huis bouwde op de rots. En de regen viel neer en de stromen kwamen en de winden waaiden en stortten zich op dat huis, en het viel niet in, want het was op de rots gegrondvest.

En een ieder, die deze mijn woorden hoort en ze niet doet, zal gelijken op een dwaas man, die zijn huis bouwde op het zand. En de regen viel neer en de stromen kwamen en de winden waaiden en sloegen tegen dat huis, en het viel in, en zijn val was groot”(Matteüs 7:24-27).

Iemand die verstandig is, is attent, zorgvuldig, discreet, oplettend, nauwkeurig, voorzichtig en waakzaam. Oftewel, iemand die er altijd voor kiest om de Waarheid te volgen, wetend dat dat zijn geweten zal belonen met vrede, voldoening en rust. Jezus garandeert: DIT HUIS ZAL NIET VALLEN OMDAT HET OP DE ROTS (DE WAARHEID) GEGRONDVEST IS.
Dwaas is een “subtiele” manier om iemand als vreemd, ontspoord, dom, gek of krankzinnig te beschouwen.
Met andere woorden, degene die dwaas is, is degene die tegen het gezonde verstand en intelligentie ingaat en uit alle macht voordeel wilt putten. Zodoende kiest hij voor de leugen, het bedrog, de diefstal, de corruptie… Dat wil zeggen, de gemakkelijkste weg. Aan het einde is de kans op een tragedie 100%. Jezus garandeert dat DE VAL GROOT ZAL ZIJN.
Er is geen andere wijze, alles in het leven is afhankelijk van deze Woorden.
Het professioneel succes hangt hiervan af;
Het economisch succes hangt hiervan af;
De bouw van een sterk en gelukkig gezin hangt hiervan af;
De liefdevolle relatie hangt hiervan af;
Het leven hangt hiervan af;
De Behoudenis van de ziel hangt hiervan af;
Kortom, ALLES hangt af van deze Woorden.
Wie verstandig is, begrijpt deze buitengewone les van de Here Jezus zeer goed, omdat het duidelijk maakt dat zowel de verstandige als de dwaze getroffen worden door dezelfde problemen: DE REGEN VIEL NEER, DE STROMEN KWAMEN, DE WINDEN WAAIDEN EN STORTTEN ZICH OP DIE HUIZEN…
Het huis hier refereert naar het persoonlijke leven, de familie, de baan, de zaken, het liefdesleven, kortom, naar alles dat met de persoon te maken heeft.
Daarnaast is het opmerkelijk dat de Heer Zich verwijst naar allen die het Woord horen. Niemand wordt uitgezonderd. Dus, zowel de verstandige als de dwaze hebben toegang tot het Woord en hebben beiden het recht om te gehoorzamen of ongehoorzaam te zijn. Dat wil zeggen, een ieder van de twee die het Woord hoorden is verantwoordelijk voor zijn Behoudenis voor de Almachtige.
En u, beste lezer van deze blog, bent u verstandig of dwaas geweest?
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum

Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten