BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 11 maart 2015

HET IS NIET GENOEG OM HEM…


Het is niet genoeg om Hem uit te nodigen


Wanneer een persoon echt een Ontmoeting met God wil hebben, opnieuw geboren wil zijn en gedoopt worden met de Heilige Geest, dan neemt hij beslissende acties voor zijn leven.
“Een der Farizeeën nodigde Hem om bij hem te komen eten; en Hij kwam in het huis van de Farizeeër en ging aanliggen. En zie een vrouw, die in de stad als zondares bekend stond, bemerkte, dat Hij aan tafel was in het huis van de Farizeeër. En zij bracht een albasten kruik met mirre, en zij ging wenende achter Hem staan, bij zijn voeten, en begon met haar tranen zijn voeten nat te maken en droogde ze af met haar hoofdhaar, en kuste zijn voeten en zalfde ze met de mirre” (Lucas 7:36-38).
Deze farizeeër, een religieuze man, die een zekere politieke invloed had in zijn regio, bekend was en een bevoorrechte economische conditie had, nodigde de Here Jezus uit om naar zijn huis te komen. Gezien het feit dat Jezus niemand weigert, integendeel juist, Hij wil iedereen redden en zegenen, ging hij daar naartoe. Het baat echter niet dat u Hem alleen maar in uw leven uitnodigt.
Merk op dat deze vrouw, hoewel zij niet uitgenodigd was door de mensen, toch ging op uitnodiging van haar Geloof. Zij wachtte er niet op dat iemand haar zou uitnodigen om naar het huis van Simon, de farizeeër, te gaan, zij nodigde haarzelf uit, in plaats van haarzelf buiten te sluiten. Haar oprechte berouw deed haar de Goddelijke Vergeving zoeken, omdat zij een zondige vrouw was.
Een zondige vrouw was, in die tijd, een vrouw die in de prostitutie werkte, maar niet omdat zij dat zelf wilde. Dat leven bracht haar bitterheid, verdriet, trauma’s… net zoals bij onszelf het geval is, omdat wij zelf veel fouten maken en slechte dingen hebben gedaan die ons onzuiver en onwaardig hebben doen voelen om in de Synagoge te komen of God te zoeken.
Dezelfde Heilige Geest echter die in die vrouw werkte is Degene die u naar het Huis van God brengt. Zij kwam voor de Voeten van de Here Jezus en huilde, omdat tranen zeggen wat woorden niet kunnen uitdrukken. Tranen drukken intense blijdschap of verdriet uit; intense opluchting of leed, of een intense plezier of pijn, één van de twee. In haar geval drukten ze haar intense bitterheid, schaamte en pijn uit. Zij bracht naar buiten wat zij in haar binnenste met zich meedroeg, hetgeen zij niet met haar woorden kon uitdrukken, maar met haar tranen maakte zij de voeten van Jezus nat.
Mirre was, toentertijd, een parfum, de meest dure zalf die er bestond. Deze actie van Geloof toonde dat zij niet meer met hetzelfde soort leven verder wilde, zij wilde een eind maken aan dat oude leven van haar en een nieuw leven beginnen. Daarom nodigde zij zichzelf uit, hoewel zij niet uitgenodigd was, en ging zij naar waar Jezus was, benaderde Hem, knielde voor Hem en huilend voor Zijn voeten, met berouw, waste zij Zijn voeten en droogde ze met haar haren. En ten slotte goot zij de mirre, de zalf, over Hem uit.
Wanneer een persoon echt de doop met de Heilige Geest wil, dan doet hij wat deze vrouw deed:
— Zij betrok zichzelf erbij en sloot zichzelf niet uit. Zij liet niet toe dat haar emoties, gevoelens of de mensen haar tegenhielden om te gaan waar Jezus was om gehoord, gediend en erkend te worden;
— Zij offerde zichzelf fysiek gesproken op door de afstand af te leggen, de vermoeidheid, luiheid en angst te overwinnen (behalve dit alles, was zij niet welkom in dat huis omdat zij een zondige vrouw was, en als het niet aan de Here Jezus lag, zou zij niet eens in staat zijn om binnen te komen, omdat zij meteen weggestuurd zou worden).
— Zij offerde zichzelf geestelijk gesproken op door voor Jezus te buigen, te erkennen wie ze was en haar fouten, gebreken en beperkingen te erkennen.
— Huilend, waste zij de voeten van de Here Jezus en deze tranen waren hetgeen zij in haar binnenste met zich meedroeg, bitterheid, angst, haat, eenzaamheid, verdriet, onzekerheid…
— Deze actie van haar dient door iedereen, die een eind wil maken aan zijn oude leven en een nieuw leven wil beginnen, gepraktiseerd te worden. Alles wat in het hart en het verstand zit naar buiten brengen.
— Zich voor God vernederen is het begin voor de persoon om zich te kunnen bevrijden van de geest van hoogmoed en de Heilige Geest te kunnen ontvangen.
— En een materieel offer te brengen, omdat zij de albasten kruik met mirre vergoot.
We kunnen het volgende heel duidelijk in de Heilige Geschriften zien:
Zij vernederde zich, terwijl de farizeeër zich verhoogde.
Zij knielde neer, terwijl hij bleef staan.
Zij zei niets, maar sprak met Jezus in haar binnenste, door middel van haar actie, dat zij zich berouwde en Hem erkende als haar Heer, terwijl hij beweerde dat Jezus niet de Messias was. Hij had twijfels!
Die vrouw verliet dat huis getransformeerd, om een nieuw leven te leiden, omdat zij gebruik maakte van haar gelegenheid! Zij wilde niet alleen maar een zegen, maar een transformatie, daarom goot zij die mirre uit, die zij eigenlijk zou moeten gebruiken om zich over te geven aan haar toekomstige verloofde. Zij, die voorheen een onrein leven leidde van een prostituee, werd een maagd en puur in Gods ogen, vanwege één ding – berouw. Wanneer u zich oprecht berouwt, wordt u getransformeerd in de persoon die God wilt dat u zult zijn!
Er zijn mensen die het belangrijkste niet waarderen, al staat de Gelegenheid om Opnieuw Geboren te worden voor hun. De religiositeit maakt hen blind en hoe verkeerd zij ook bezig zijn, zij zijn niet in staat om dat in te zien, net zoals de farizeeër:
— Merk op dat deze man de Here Jezus uitnodigde om in zijn huis te komen, maar niet in zijn leven.
— Hij had niet de zekerheid dat de Heer de Messias was. Weet u waarom? Vanwege de Nederigheid en Simpelheid van de Here Jezus. Of heeft u ooit wel eens een koning (van niets in deze wereld), koningin (van niets in deze wereld), president (van niets in deze wereld) gezien die nederig en simpel is??? Nee natuurlijk niet! Zij leggen hun hoogmoed op, vereisen onderdanigheid, tonen hun economische, politieke en militaire macht, of niet?
— De Here Jezus niet. In Zijn Nederigheid en Simpelheid toont Hij ons de fouten en gebreken die voor iedereen verborgen zijn, maar niet voor Hem.
— De mensen negeren het om de Here Jezus uit te nodigen in hun levens en de noodzaak om Hem te zoeken, dienen en behagen, zoals het geval was van deze goede luisteraar (Simon), wat betekent: “Hij die hoort”. Maar praktiseren, wat de tweede stap is, dat deed hij niet. Hier ligt het antwoord voor degenen die zeggen: “Maar ik ben eerlijk, geloof in God, ben toegewijd in wat ik doe, ben oprecht, doe niemand kwaads, bega geen “grote” zondes… Waarom antwoordt God mij niet? Waarom zegent Hij mij niet? Waarom maakt Hij mij niet succesvol?”
Omdat het niet genoeg is om Hem uit te nodigen, men moet Hem dienen!
Nu weet u waarom het u ontbreekt aan Vrede…
Met dank aan: bisschop Júlio Freitas


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten