BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 27 maart 2015

DE NATIE DIE UIT U VOORTKOMT

“Ik zal u tot een groot volk maken…” (Genesis 12:2).
Dit was de profetie die door God aan Abraham gemaakt werd, met als einddoel om het plan van de Behoudenis voor de mensheid uit te kunnen voeren. Vanuit die ene man kwam er een speciale natie voort die afgescheiden was voor de geboorte van de Redder, de Here Jezus. En Abraham werkt mee, zodat dit tot stand kon komen. Zelfs vandaag de dag, na het offer van Zijn Zoon, rekent God op de medewerking van mannen en vrouwen die bereid zijn om te helpen aan dit plan. En zoals de natie die voortkwam uit Abraham ervoor zorgde dat hij succesvol werd, zal de natie die uit ons voort zal komen daar ook aan bijdragen.
Ja dat klopt, uit elke persoon komt er een natie voort. Alle mensen beïnvloeden en inspireren vele anderen die om hun heen zijn, zij planten gedachtes, ideeën en verspreiden meningen. Het probleem is wat voor soort inhoud wij aan het verspreiden zijn en wat voor soort natie komt er uit ons voort.
Esau maakt deel uit uit de natie die door God gekozen was, maar vanwege een afwijking in zijn binnenste zorgde het ervoor dat hij afgescheiden werd van die natie. Hij bracht een natie voort die afgewezen werd door God. Hij beschikte over alles om mee te werken aan het plan van de Behoudenis – het bloed, het eerstgeboorterecht, de moed, de voorkeur van zijn vader –, maar hij beschikte niet over het geloof. Esau bracht geen natie voort die door God gekozen werd, omdat hijzelf niet door God gekozen werd. In tegenstelling tot Jakob, wiens nieuwe naam, Israël, werd gebruikt om het volk dat God had afgescheiden te identificeren.
Op gelijke wijze hebben velen van alles om mee te werken aan het plan van de Behoudenis – ze zijn in een kerk die geleid wordt door de Heilige Geest, leven met mensen die van God zijn, beschikken over een goede reputatie, een titel en verantwoordelijkheden – maar ze beschikken niet meer over het geloof noch de visie om zielen te winnen. Daarom zijn ze afgeweken van dit oogpunt en begonnen aan zichzelf te denken. Zodoende openden zij hun eigen kerken en riepen zij mensen om samen met hun daar naartoe te gaan. Zij stopten om deel uit te maken van de gekozen natie om vervolgens hun eigen natie te vormen die afgewezen werd. Het ergste van alles is dat zij mensen voortbrengen met dezelfde afwijking die zij in hun binnenste hebben, een grote menigte die, in plaats van mee te werken met het plan van God, dat juist verhinderd.
Wij kunnen alleen maar voortbrengen wat wij zelf zijn. Wat voor natie komt er uit u voort? Werkt die natie mee zodat het Plan van God slaagt of mislukt?
“Ik zal mijn verbond tussen Mij en u stellen, en u uitermate talrijk maken” (Genesis 17:2).
Als de Geest van God de verantwoordelijkheid op Zich neemt om de naties van Zijn kinderen te doen vermenigvuldigen, dan neemt de duivel ook de verantwoordelijkheid op zich om de naties van zijn kinderen te doen vermenigvuldigen.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten