BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 18 maart 2015

AAN DE DIENAREN VAN DE ALMACHTIGE


Wanneer wij naar de Heilige Geschriften kijken dan zien wij veel belangrijke elementen. Eén element echter werd als essentieel gemarkeerd: het Altaar. Het is de Plaats die door God gekozen werd om daar Zijn Naam te plaatsen en op te leven (zie Deuteronomium 12:5). We kunnen het als Gods schoot beschouwen die niet alleen maar de offerandes en offers van een persoon ontvangen, maar ook diens eigen leven.
Omdat het zo belangrijk is, heeft het de macht om te consecreren wat erop geplaatst wordt. De religieuze mensen die in de tijd van de Here Jezus leefden, waren zo verloren dat zij de offerandes meer waardeerden dan het Altaar, zij waardeerden het goud meer dan het Altaar dat het goud heiligt. Hun geestelijke ogen waren geblinddoekt en daarom was hun oogpunt verkeerd, tot het punt dat zij God Zelf niet waardeerden.
Vanwege de gierigheid onderwezen zij op listige wijze dat zweren op het goud van het Altaar de persoon verplichtte om die eed na te komen, omdat zij het goud belangrijker dan enig ander ding achtten. Deze kwaadaardige gedachtegang werd bestreden door de Here Jezus die het Altaar meer waard vond, zoals God ook sinds het begin deed.
Helaas heeft dezelfde ambitieuze geest van het verleden ook de huidige generatie verblindt. Wanneer de ogen gefixeerd zijn op wat aards is, dan is er geen onderscheidingsvermogen om de eeuwige waarden te erkennen. Zelfs pastors zijn gevallen voor de glans van het goud en beschouwen dat als het meest belangrijke in hun levens.
Dit komt omdat zij nooit uit de Geest zijn geboren of, ten minste, hebben zij Hem uitgedoofd en het materiële geprioriteerd en het geestelijke verwaarloosd. Wanneer zij hun ogen meer gericht hebben op de offerande dan op de ziel van de offerandegever, dan vallen ze in het verschrikkelijke oordeel dat al werd geveld voor de Farizeeën van het verleden.
Moge de onderstaande vragen een oprechte zelfreflectie in u teweegbrengen en de bewustwording opwekken van wat het goud representeert en wat het Altaar representeert, vooral in het leven van een pastor.
Dus, wat heeft u liever:
* Van het leven genieten door dronken te worden van de wijn van deze wereld of dat op te offeren en zich ter vervullen met de Geest?
* Nederig en moedig uw eigen fouten onder ogen komen, ook al zal dat u doen verliezen of ze verbergen zoals het u uitkomt?
* Genieten van de voordelen en bescherming van “foute trucs” of de prijs betalen van de verloochening daarvan?
* Diepzinnige geestelijke theorieën te hebben of het praktiseren van de simpele dingen van het geloof?
* Angstig en bezorgd zijn om de toekomst van u en uw gezin of zich concentreren in hetgeen God voor u wenst?
* Uw verstand overgeven om gemanipuleerd te worden en voordelen te ontvangen of het puur te behouden volgens de principes van het geloof en de vervolgingen te ondergaan?
* Te leven van de glorie van vroegere veroveringen, zoals “Ik heb dit en dat gedaan…”, “Ik was daar en daar…”, of strijden om elke dag te kunnen veroveren?
* Uw gehele levensonderhoud te bewaren en uw eigen leven te sparen of een perfect offer op het Altaar te maken (lichaam, ziel, geloftes, voorstellen, tijd, kracht…)?
* Gehoorzaam en respectvol te zijn alleen tegen autoriteit: “Ja meneer!”; “Nee meneer!” terwijl u ongehoorzaam en respectloos tegenover God bent of een persoon te zijn die echt vrees heeft?
* Wanneer u onrechtvaardig behandeld wordt, naar de mens rennen om zich te rechtvaardigen, aan te vallen, zicht te verdedigen of naar de Hemelse Troon te gaan en op het antwoord te wachten?
* Aan uzelf en uw problemen te denken of aan de mensen die lijden?
* Alles van uzelf te geven om de mensen te behagen tot het punt dat u zelf in problemen komt of alles van uzelf aan het Altaar te geven?
* Investeren in uw voorkomen, reputatie en bij te blijven met de laatste mode of in uw innerlijk en een voorbeeldig leven investeren?
* Een middelmatig geestelijk leven te hebben met een gemeenschap met God dat alleen gebaseerd is op de diensten of zich toe te wijden om dagelijks uw Behoudenis te ontwikkelen?
* Uw ego te strelen en voor een grote menigte te prediken of alles van uzelf te geven en te prediken om één ziel te redden?
* De werken te doen die te zien zijn voor de mensen en applaus teweegbrengen of hetgeen te doen dat alleen door God gezien kan worden?
* Uw gehele kracht gebruiken om de kerk te doen groeien en zich over te geven aan dat werk of uw gehele kracht gebruiken om het Koninkrijk van God te vullen?
* Ijverig te zijn voor een correcte prediking van het Woord, discipline en orde in de kerk en zelfs daarvoor bekritiseerd te worden of een “groter beeld” te hebben en de sympathie van iedereen te ontvangen?
* De lef van het geloof te hebben om telkens wanneer dat noodzakelijk is een werk vanuit het niets op te bouwen of zichzelf te belangrijk te achten voor een “klein werkje”?
Uw antwoorden, als die echt oprecht zijn, zullen u tonen waar u ogen werkelijk naar kijken.
Met dank aan: Núbia Siqueira



Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten