BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 24 maart 2015

HET GELOOF DAT ABRAHAM BEWOOG

Abraham geloofde gedurende een lange tijd, ook al leek er geen enkele hoop te zijn dat zijn droom gerealiseerd zou worden, zodat hij uiteindelijk de vader van het geloof kon worden en de vriend van God genoemd kon worden. Hij kreeg niet alleen maar één zoon, maar miljoenen kinderen, zoals het geschreven staat:
“En hij heeft tegen hoop op hoop geloofd, dat hij een vader van vele volken zou worden, volgens hetgeen gezegd was: Zo zal uw nageslacht zijn. En zonder te verflauwen in het geloof heeft hij opgemerkt, dat zijn eigen lichaam verstorven was, daar hij ongeveer honderd jaar oud was, en dat Sara’s moederschoot was gestorven; maar aan de belofte Gods heeft hij niet getwijfeld door ongeloof, doch hij werd versterkt in zijn geloof en gaf Gode eer, in de volle zekerheid, dat Hij bij machte was hetgeen Hij beloofd had ook te volbrengen” (Romeinen 4:18-21).
Wie van het geloof is, wordt geleid door wat hij niet ziet en niet door wat hij wel ziet. Als Abraham zich zou focussen op de omstandigheden, dan zou hij ongetwijfeld ontmoedigd worden net zoals enig ander mens. Hij had meer dan genoeg redenen hiervoor. Alles was in zijn nadeel. Hij was niet meer een jongeman die met een onvruchtbare jongedame was getrouwd, hij was een oude man die getrouwd was met een oude en onvruchtbare vrouw.
Wie beschikt over het bovennatuurlijke geloof onderwerpt de natuurlijke plannen aan de geestelijke plannen. Alles wat hemels is, staat boven hetgeen dat aards is en wat geestelijk is, staat boven hetgeen materieel is.
Wie naar de moeilijkheden kijkt, wordt ontmoedigd en verliest de visie van God.
Het geheim van Abraham was zijn geloof dat 100% gebaseerd was op de Heilige Geschriften. Daarom verzwakte hij niet! De jaren van wachten overwonnen hem niet en zijn fysieke gesteld en die van Sara deden hem niet twijfelen aan hetgeen dat het meest verheven en kostbaar is: het Woord van God!
Niets in het universum is te vergelijken met het Woord van de Almachtige God.
Het is oppermachtig in de Hemelen en op de Aarde! Niets kan het tegenhouden!
Er is geen kracht noch macht dat het kan confronteren.
Het is de materialisatie van God Zelf.
Waar het komt, verdwijnt de duisternis en het onmogelijk vindt plaats.
Abraham wist dit! Hij had de volle overtuiging dat de Belofte van de Almachtige zich zou vervullen. Ongeacht de tijd die daarvoor noodzakelijk was. Hij geloofde en dat was genoeg om hem te onderhouden, dag na dag, jaar na jaar.
Zijn beslissingen werden niet begrepen door anderen. Het leek waanzin! Want het zekere verruilen voor het onzekere is niet iets dat begrepen kan worden door degene die de openbaring van het bovennatuurlijke geloof niet heeft ontvangen.
Maar Abraham was anders! Zijn geloof maakte hem speciaal te midden van de mensen van zijn tijd. De fysieke ogen zoeken naar iets fysieks als een referentie, maar de geestelijke ogen, de ogen van het geloof, kijken naar het onzichtbare en volharden totdat ze de vervulling zien van hetgeen Beloofd is.
Bent u het soort persoon dat de gewoonte heeft om te analyseren wat de mogelijkheden zijn voor uw wonder om plaats te kunnen vinden?
Met dank aan: bisschop Domingos Siqueira


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten