BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 31 mei 2013

DEGENEN DIE MIJ EREN...

Wat voor werknemer eist een salaris zonder er eerst gewerkt voor te hebben? Wat voor boer eist een goede oogst zonder eerst zijn zaden gezaaid te hebben? Wat voor professional eist om kennis op te doen van een bepaald onderwerp zonder er eerst voor gestudeerd te hebben? Alles in het leven is onderworpen aan de wet van oorzaak en gevolg, actie en reactie, geven en ontvangen…De wet van oorzaak en gevolg is eerlijk;

Het begint bij de Troon van de Almachtige en verspreidt zich over de gehele aarde. Hij gaf het leven van Zijn enige Zoon, zodat Hij onze levens kon vereisen. Degenen die in Hem geloven en Hem eren, zullen geëerd worden; Degenen die Hem afwijzen, zullen ook afgewezen worden.

Achaz was één van de slechtste koningen van Juda. Zijn ergste zonde was dat hij probeerde om het Abrahamische geloof te verwijderen van het land. Hij sloot de deuren van de Tempel, doofde de kandelaar, stopte het ontsteken van reukoffers en het brengen van offers aan de God van Israël. Afgoderij heerste en Juda werd een bittere politieke, economische en sociale chaos (zie 2 Kronieken 28). Hizkia, zijn vijfentwintig jarige zoon, nam het gebroken koninkrijk van Juda over.

Geïnspireerd door het geloof van zijn moeder Abia begon hij het land weer op te bouwen en hij begon bij het geloof van het volk. Tijdens het eerste jaar van zijn heerschappij opende hij de deuren van de Tempel, die in ruïnes was, en begon diens wederopbouw. Hij beval de priesters en de Levieten om zichzelf te heiligen en het vuil, dat in het Huis van de Heer was, te verwijderen. Van toen af begon het koninkrijk van Juda op te bloeien.

“Jechizkia bezat zeer veel rijkdom en luister; hij maakte zich schatkamers voor zilver, goud, edelgesteente, specerijen, schilden en allerlei kostbaar gerei; ook opslagplaatsen voor de opbrengst van koren, most en olie, en stallen voor allerlei vee en kooien voor de kudden.
 
Hij maakte zich versterkingen en verwierf zich een groot bezit aan kleinvee en runderen, want God gaf hem een zeer grote have”(2 Kronieken 32:27-29). Hizkia eerde de Heer en de Heer eerde hem, daardoor werd Gods Rechtvaardigheid vervuld.

“Daarom, luidt het woord van de HERE, de God van Israël, Ik heb duidelijk gezegd: uw huis en uws vaders huis zullen voor altijd voor mijn aangezicht wandelen, maar nu luidt het woord des HEREN: dit zij verre van Mij! Want wie Mij eren, zal Ik eren, maar wie Mij versmaden, zullen gering geacht worden” (1 Samuël 2:30).

Wie wil door de Almachtige geëerd worden?

Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten