BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 21 mei 2013

SLECHTE GEDACHTES OVERWINNEN

Behouden zijn is niet makkelijk. Om dat te blijven, dienen wij ons er bewust van te zijn dat wij behouden werden, behouden zijn en behouden zullen blijven – als wij trouw blijven tot het einde. Om trouw te blijven, dienen wij de slechte gedachtes te overwinnen. Toen de Here Jezus over de enge poort sprak en de nauwe weg sprak, hadden we geen idee van hoe moeilijk de behoudenis werkelijk is (zie Matteus 7:14) Wij zullen de zwaarte van Zijn Woord alleen kunnen inzien, wanneer we door verleidingen, woestijnen en uitdagingen heengaan.

“…God is getrouw, die niet zal gedogen, dat gij boven vermogen verzocht wordt, want Hij zal met de verzoeking ook voor de uitkomst zorgen, zodat gij ertegen bestand zijt.” 1 Korintiërs 10.13

Één van de geheimen om onze Behoudenis te behouden is om in geest te bidden. Dit gebeurt meteen nadat slechte gedachtes opkomen. Onmiddellijk, zonder woorden te gebruiken, dienen wij ze in ons verstand met al onze kracht te bestraffen. Bijvoorbeeld, denk in uzelf: “In de Naam van Jezus alle slechte gedachtes worden vastgebonden!” Herhaal dit totdat u van hun af bent.

Gedachtes – goede of slechte – zijn onvermijdelijk. U dient van de gedachtes die goed zijn (volgens het Woord van God) te genieten. De slechte gedachtes, die zich soms voordoen als goede gedachtes, dienen weggestuurd te worden. We kunnen ze niet stoppen om op te komen, maar we hebben de macht om ze te bestraffen. Als slechte gedachtes opkomen en wij ze niet meteen weerstaan, dan worden ze sterker en vormen ze een dreiging voor ons goede geweten en, zodoende, voor onze Behoudenis!

Hoe langer zij in uw verstand blijven, hoe moeilijker het wordt om ze weg te sturen. Dus uw reactie, door middel van een snel mentaal gebed, dient onmiddellijk te zijn. Voeg dit bij, elk begin en einde van de dag, toe bij uw dagelijks gebed:

“Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood; en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren; en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want Uwer is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen.” Matteüs 6.9-13

Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 377 64

Geen opmerkingen:

Een reactie posten