BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 29 maart 2018

NEE HEER, HET HART!




De Bijbel heeft 40 schrijvers. Onder dezen zijn er koningen, prinsen, dichters, filosofen, profeten, politici, een arts, een belastingambtenaar en een advocaat.
Vanuit verschillende sociale klassen waren sommigen toentertijd opgeleid in alle studies, terwijl anderen simpele vissers waren.
De Oude Testament werd geschreven in het Hebreeuws. Slechts een aantal teksten waren geschreven in het Aramees. De Nieuwe Testament werd oorspronkelijk geschreven in het Grieks. Toentertijd was dit de taal die het meest werd gebruikt.
Ondanks het feit dat de Bijbel verschillende schrijvers van verschillende maatschappelijke klasse had, verschillende instructies en verschillende tijden, werd de gehele Bijbel geschreven in een periode van ongeveer 1600 jaar (tussen 1500 voor Christus tot 100 na Christus). Zelfs zo spreekt de Bijbel zichzelf op geen enkel moment tegen. Dit is alleen vanwege zijn Enige Auteur, Enige Verstand en Enige Geest van God, Degene die Zijn schrijvers en dienaren inspireerde.
De Bijbel is God die met het menselijke verstand praat. Praten door middel van een mens, praten zoals de mensen en praten in het voordeel van de mens; maar het is altijd God die praat.
En vanwege de zorg die Hij met de menselijk ras heeft, zegt Hij:
“Ik zal u herders geven naar Mijn hart, die u zullen weiden met kennis en verstand” (Jeremia 3:15).
Het is heel erg belangrijk om de overpeinzingen van de Bijbel te observeren. De Heilige Geest leidt ons naar een bewustzijn van het pure geloof.
Geloof vrij van gevoelens, vrij van illusies, vrij van fanatisme, kortom, vrij van de vijf menselijke zintuigen. Maar niet vrij van de verdrukkingen, omdat dit ons doet groeien, volwassen worden en ontwikkelen in het geloof.
Als een zesde zintuig, wordt het bovennatuurlijke geloof toegekend aan degenen die uit de Geest zijn geboren, om zelfs de wereld te overwinnen voor het behoud van de eeuwige redding van de ziel.
“…Want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning die de wereld overwonnen heeft: ons geloof” (1 Johannes 5:4).
Zoals de fysieke oren de woorden proeven en de smaakvermogen het eten, zo beproeven de geestelijke oren ook het goede Woord van God en ondersteunt het het bovennatuurlijke geloof die de hel en de twijfels overwint.
De geestelijke oren zijn gevoelig voor de stem van God, maar weigeren de stem van het hart.
Helaas, bijna iedereen die zegt dat ze christenen zijn, wordt gegijzeld door de gevoelens van het hart.
Als het kon, zouden ze Jezus alleen als Redder willen. Heer, alleen het hart.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum

Tel. : +597 883 77 64

Geen opmerkingen:

Een reactie posten