BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 15 maart 2018

MET DE KRACHT VAN DE HEILIGE GEEST




In de nacht dat de Here Jezus overgeleverd en gekruisigd zou worden door Zijn vijanden, was Hij op de Olijfberg toen Hij door een aantal soldaten, Romeinen, Farizeeën en Judas werd benaderd. Na de beroemde kus van verraad, hebben de soldaten Hem gepakt.
“Simon Petrus dan, die een zwaard had, trok het, en hij trof de slaaf van de hogepriester en sloeg hem het rechteroor af; de naam nu van de slaaf was Malchus” (Johannes 18:10)
Alles wat Petrus op dat moment kon doen, was met een zwaard een soldaat verwonden en nog een keer door Jezus worden afgekeurd, die zei:
…Breng uw zwaard weder op zijn plaats, want allen, die naar het zwaard grijpen, zullen door het zwaard omkomen. Of meent gij, dat Ik mijn Vader niet kan aanroepen en Hij zal Mij terstond meer dan twaalf legioenen engelen terzijde stellen?” (Matteüs 26:52-53)
Hier zien we het resultaat van handelen vanuit de impuls van het hart, vanuit de emotie. Petrus liep door eigen kracht niet alleen de plannen van God in de weg, maar hij kon niets doen dan alleen een dienaar van de priester verwonden. Ik geloof dat Malchus verbaasd was met wat er gebeurde. Een paar seconden nadat zijn oor eraf werd gesneden en bloedde, verrichtte Jezus de wonder. Echter, wat heeft de woede van Petrus op dat moment veroorzaakt in de levens van degenen die aanwezig waren? NIETS!
Zo is het leven van degenen die in de kerk zijn, ze zijn leeg van de aanwezigheid van de Heilige Geest. Het resultaat dat door hun is bereikt, is altijd klein en bijna niet op te merken. Ze strijden met hun zwaarden, gebruiken hun “emotionele geloof”, zeggen constant dat ze in opstand zijn, maar het is echter een passieve opstand die voorbij gaat. Het verandert niets, zelfs niet in hun leven en ook niet in de levens van de “Malchus” die om hun heen zijn.
Dit alles veranderde toen de Pinksterdag werd vervuld. De Heilige Geest daalde als vuurvlammen neer op de discipelen en zie wat er gebeurde met Petrus, diezelfde Petrus die het oor van Malchus eraf sneed.
Nadat hij de Heilige Geest had ontvangen, stond hij op en gaf een simpel, maar gezalfd woord, want hij was vol van de Heilige Geest. (Zie Handelingen 2).
Dus moet ook het ganse huis Israëls zeker weten, dat God Hem èn tot Here èn tot Christus gemaakt heeft, deze Jezus, die gij gekruisigd hebt. Toen zij dit hoorden, werden zij diep in hun hart getroffen, en zij zeiden tot Petrus en de andere apostelen: Wat moeten wij doen, mannen broeders?” (Handelingen 2:36-37) 
Heeft u het verschil opgemerkt? Er was geen ruzie, discussie, vuisten, agressie, er was geen ruimte voor emoties, alleen het intelligente geloof. Het is belangrijk om op te merken dat Petrus die leeg was alleen een Malchus verwondde, maar de Petrus vol van de Heilige Geest ‘verwondde’ 3 duizend mensen. Want nadat ze zijn boodschap hadden gehoord, zeiden ze berouwvol: “Wat moeten wij doen, mannen broeders?”
“Zij dan, die zijn woord aanvaardden, lieten zich dopen en op die dag werden ongeveer drieduizend zielen toegevoegd” (Handelingen 2:41).
Met een simpele boodschap bracht Petrus, vol van de Heilige Geest, 3 duizend mensen in één keer tot berouw en naar een nieuw leven.
Nu, stop en denk: wat zal God door uw leven doen tussen uw familieleden, vrienden, kennissen en collega’s op werk, wanneer u vol bent van de Heilige Geest?
Beste lezer, dit hangt alleen van u af!
Als u leeg bent, los dit op en wees vol van de Heilige Geest. Zoek Hem met vasten, gebed en smeekbedes. Maak u leeg van de plezieren van het vlees, van de wrok, slechte gevoelens en alles wat u tegenhoudt om de Almachtige God, de enige Heer van uw leven te laten zijn!
Één ding moet duidelijk zijn: op eigen kracht is het resultaat altijd minder. Maar met de kracht van de Heilige Geest bestaan er geen limieten!
God zegent jullie!
Met dank aan: Bisschop Marcelo Pires


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten