BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 15 januari 2015

WIE NIET GELOOFT, JAMMER DAN!


Geheiligd, geconsacreerd, heilig en afgescheiden hebben dezelfde geestelijke betekenis:
ze betekenen toegewijd aan de Almachtige God.
Het offer weerspiegelt de ziel van de offeraar op het Altaar;
Het vervangt de offeraar op het Altaar;
De Here Jezus was het offer van God, om de zondaar te vervangen en te boeten voor zijn schuld; God-de-Zoon had geen enkele schuld of zonde voor God-de-Vader. Het offer van Zijn leven was perfect en heilig, daarom werd het aanvaard om de zondaren te vervangen die echt in Hem geloofden. Hij, en Hij alleen, kon de zondaar vervangen en zijn zonden meedragen naar het graf.
Maar het was niet altijd zo. Tot de openbaring van de Zoon van God, waren er regels voor de offers voor de zonde. De ernst van de zonde vereiste een bepaald offer voor van een ieder, voor de gedane fout. Het offer moest een mannelijk dier zijn, zonder gebreken, symbolen van Jezus – een Man zonder zonde.
De schuld van de offeraar werd overgebracht naar het dier, dat vervolgens gedood werd op het offeraltaar. De zondaar werd vrij van de schuld, omdat zijn zonde, samen met het offer, gedood was.
Het offeren van dieren werd door de dood van Jezus afgeschaft. Maar de zonden van degenen die zich niet tot Jezus hebben bekeerd blijft in leven tot het moment dat zij bekeren.
Als zij sterven zonder zich te bekeren, zullen hun zonden hen vergezellen tot in alle eeuwigheid. In het Laatste Oordeel zullen zij veroordeeld worden tot de poel van vuur en zwavel, samen met de satan, de demonen, de hel, de antichrist, het beest, de dood en alle mensen wiens naam niet in het Boek des Levens staat geschreven – Dit is de tweede en laatste dood.
“Maar de lafhartigen, de ongelovigen, de verfoeilijken, de moordenaars, de hoereerders, de tovenaars, 
de afgodendienaars en alle leugenaars – hun deel is in de poel, die brandt van vuur en zwavel: 
dit is de tweede dood” (Openbaring 21:8).
WIE GELOOFT, AMEN!
WIE NIET GELOOFT, JAMMER DAN…
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur ).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten