BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 5 januari 2015

KIJK NAAR ABRAHAM

“Door het geloof is Abraham, toen hij geroepen werd, in gehoorzaamheid getrokken naar een plaats, die hij ter erfenis zou ontvangen, en hij vertrok, zonder te weten waar hij komen zou. Door het geloof heeft hij vertoefd in het land der belofte, als in een vreemd land, waar hij in tenten woonde met Isaak en Jakob, die medeërfgenamen waren van dezelfde belofte; want hij verwachtte de stad met fundamenten, waarvan God de ontwerper en bouwmeester is. Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar hoge leeftijd, daar zij Hem, die het beloofd had, betrouwbaar achtte” (Hebreeën 11:8-11).
Welke stad in de wereld heeft een fundament waarvan de Architect en Bouwer ervan God Zelf is? Zou het Rio de Janeiro, Amsterdam, São Paulo, New York of Los Angeles zijn? Nee, duizendmaal nee! Al die steden hadden een menselijke architect, en het fundament van deze steden is zand.
De stad die deze kenmerken heeft, is het Nieuwe Jeruzalem. En Abraham werd de vader van het geloof, niet vanwege de materiële offers die hij op het Altaar plaatste, en ook niet omdat hij zijn zoon gaf, maar omdat hij ongetwijfeld geroepen werd om een inwoner van deze stad te zijn. Hij gehoorzaamde en maakte het verschil onder de mannen, niet alleen qua materiële veroveringen, maar ook door middel van zijn gedrag en houding van Geloof.
Abraham leefde zijn leven gebaseerd op het het offer, omdat het zijn verlangen was om in deze stad te wonen. Om inwoner van het Nieuwe Jeruzalem te zijn, gaf hij alles, en dat deed hij jaar na jaar, nog voordat Jezus zei: “Indien iemand achter Mij wil komen, die verloochenen zichzelf en neme zijn kruis op en volge Mij” (Matteüs 16:24).
Abraham praktiseerde dit al, omdat hij zich bewust was dat de offers die hij maakte, hoe groot die ook waren, niet groter waren dan het Altaar. Hij wist dat het het Altaar was dat de offers heiligde. Het is niet het offer (leven), of iets anders dat wij op het Altaar leggen dat het Altaar heiligt, maar het is het Altaar dat de offers heiligt.
“Dus onze God suggereert door de profeet Jesaja: aanschouwt Abraham, uw vader, en Sara, die u baarde; want Ik riep hem als eenling en Ik zegende hem en vermenigvuldigde hem” (Jesaja 51:2).
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo  - Centrum
Tel. +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten