BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 10 september 2014

JEZUS EN DE TEMPEL


In de wet van Mozes zijn er drie grote jaarlijkse feesten, waarbij alle Joden in Jeruzalem bijeenkomen om offers te brengen in de Tempel. Door de manier waarop dit verteld werd kunnen wij begrijpen dat IEDEREEN dit moest doen, omdat niemand met lege handen kon verschijnen (zie Deuteronomium 16:16-17).
Toen ik deze passage overpeinsde, werden mijn ogen geopend over een thema:
“En het Pascha der Joden was nabij en Jezus ging op naar Jeruzalem. En Hij vond in de tempel de verkopers van runderen en schapen en duiven, en de wisselaars, die daar zaten. En Hij maakte een zweep van touw en dreef allen uit de tempel, de schapen en de runderen; en het geld van de wisselaars wierp Hij op de grond en hun tafels keerde Hij om. En tot de duivenverkopers zeide Hij: Neemt dit alles hier vandaan, maakt het huis mijns Vaders niet tot een verkoophuis. En zijn discipelen herinnerden zich, dat er geschreven is: De ijver voor uw huis zal Mij verteren” (Johannes 2:13-17).
Jezus wist dat het tijd was om het offer te brengen en Hij ging naar de Tempel, omdat Hij wilde zien wat voor een geloof de mensen hadden. En wat trof Hij daar aan? Een totale verwaarlozing en een gebrek aan eerbied in de meest Heilige Plaats. Hierdoor kon Zijn reactie niets anders zijn dan opstand en verontwaardiging.
Gedurende Zijn gehele bediening was Hij altijd vreedzaam, de Prins van Vrede, liefdevol, barmhartig en genadig, het ontbreekt ons aan woorden om Hem te beschrijven. Hij had medelijden met de overspelige vrouw, de dief aan het kruis, Zacheüs, met hen die Hem vermoordden, maar hier zien wij een andere houding, tot het punt waarop Hij een zweep maakte en een ieder begon te slaan die de dieren daar verkochten en geld probeerden te verdienen daar. Het was een compleet andere Jezus. Waren zij er niet met de dieren om de offeren? Was er daar geen geld? Wat was het probleem? Het antwoord is simpel: HET TYPE OFFER DAT ZIJ PRESENTEERDEN.
Veel ongelovigen hebben van het offer iets financieels gemaakt, omdat ze het zien als geld en daarom denken zij dat God Zich met elk dingetje behaagt. Als dat het geval was dan zou Hij accepteren wat er geofferd werd. Maar nee, Hij werd woedend, omdat er een gebrek aan respect was voor de TEMPEL VAN DE ALLERHOOGSTE als het HUIS VAN OFFER.
Hij kon zien hoe de mensen, vanwege hun religiositeit, geen rekening hielden met God en de heilige dingen verachtten. Een totale verwaarlozing van de kant van de priesters en de mensen die naar de Tempel gingen en het niet respecteerden als een HEILIGE PLAATS. U kunt geen puinhoop van het offer maken, omdat het het geloof toont. Geen wonder dat deze Tempel werd verwoest. Waarom zou er een HUIS VAN OFFER zijn, als het offer werd veracht?
Er gingen bijna twee millennia voorbij, zodat God een volk kon vinden dat echt de ware betekenis van het offer begreep en dus weer een plaats creëerde waar Hij aanbeden en vereerd kon worden zoals Hij het verdient. Dit volk zijn wij, degenen die in het ware offer geloven. Waarom zou God een HUIS VAN OFFER geven aan hen die tegen het offer zijn? Wij zijn het UKGR Centrum, en de TEMPEL is van ons en van een ieder die gelooft. Het is deze eerbied, dit ontzag, dit respect en het VOLMAAKTE OFFER waarmee wij naar de TEMPEL VAN SALOMO gaan. In deze plaats zijn wij allemaal bekleed met dit geloof. Of is er een zweep nodig?
Laten wij teruggaan naar de basis! Onze God is alle eer, respect, en aandacht waardig! De Tempel brengt dit allemaal terug voor de Kerk van de Here Jezus. Het is de restauratie van het ware geloof in de ENIGE WARE GOD.
Met dank aan: bisschop Franklin Sanches


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel.: +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten