BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 4 maart 2014

WAAROM LIET GOD GEEN FOTO ACHTER?

Waarom liet God geen foto van Zichzelf achter?

Toen sprak de HERE tot u uit het midden van het vuur; een geluid van woorden hoordet gij, maar een gestalte naamt gij niet waar, er was alleen een stem” 
(Deuteronomium 4:12).


God was nooit bezorgd om een afbeelding van Zichzelf achter te laten voor de mensheid. Denk met mij mee: Zou het niet logischer, makkelijker en strategischer zijn voor God om een trouwe afbeelding van Zichzelf achter te laten zodat de mens hem kon aanbidden? Een symbool dat Hij de enige was in Zijn soort en dat onmiskenbaar zou zijn voor alle volken. Nee. 

Hij vroeg nooit aan één van Zijn profeten om een afbeelding van Hem te maken. Hij poseerde nooit voor een beeldhouwer of een schilder om een zelfportret van Zichzelf te maken. Zelfs Jezus instrueerde Zijn discipelen niet om enige afbeelding of ding te bewaren van Zijn uiterlijk. Andere historische mensen hebben hun standbeelden en afbeeldingen achtergelaten, die tot de dag van vandaag nog steeds gezien kunnen worden in de meest beroemde musea in de wereld. Maar er is geen beeld van God, de God van de Bijbel ten minste. 

Er zijn afgoden, uitingen van zogenaamde verschijning van Jezus volgens de verbeelding van de kunstenaar, dat klopt. Maar een ware en trouwe afbeelding, nee helemaal niet. God ging een stap verder door het volgende gebod in de Tien Geboden te plaatsen: 

“Gij zult u geen gesneden beeld maken noch enige gestalte van wat boven in de hemel, noch van wat beneden op de aarde, noch van wat in de wateren onder de aarde is. Gij zult u voor die niet buigen, noch hen dienen…” (Exodus 20:4-5).

Waarom zo’n voorzorg? God is, boven alles, de essentie van intelligentie. Hij is Geest, wat begrepen wordt als het verstand, wijsheid en intelligentie. Hij is geen religie. Merk op dat het Judaïsme geen afbeeldingen heeft. En de ware Christen heeft dat ook niet. 

Beelden zijn, toevallig, de favoriete voorwerpen van de meerderheid van de religies. Elk persoon kan een afbeelding zien, het kussen of het vereren. Maar niet iedereen kan de intelligentie opmerken. Intelligentie wordt niet gezien, het moet worden begrepen. Alleen een andere intelligent wezen kan het begrijpen.

Daarom liet God niet een afbeelding van Zichzelf achter. Hij wil geen robotachtige, emotionele of irrationele aanbidding. Hij wil dat intelligente mensen Hem opmerken. Maar laat mij benadrukken dat ik niet verwijs naar het soort intelligentie die u verkrijgt op school. Een intelligent persoon zal, zonder twijfel, voordeel putten van een academische studie, maar academische kennis garandeert geen intelligentie. Kennis is de opname van informatie. Intelligentie is het vermogen om dingen te begrijpen, om het hele beeld te zien, meer dan alleen de som van informatie.

Hoe kunt u van dit alles profiteren?

• Zoek God met intelligentie, niet met uw emoties
• Verwerp, gooi weg alle zogenaamde afbeeldingen van God of afgoden die u misschien in uw bezitting heeft
• Hoor Gods stem, dat wil zeggen, Zijn Woorden en overpeins ze


Intelligentie is niet zichtbaar, het wordt begrepen. Alleen een andere intelligent wezen kan het begrijpen.
Wees één.



Met dank aan: bisschop Renato Cardoso 


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur 9ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten