BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 12 maart 2014

GEKOZEN OM EEN ZUIL TE ZIJN


Er zijn twee dingen waar de dienaren van God voor dienen te waken: Ten eerste: de behoudenis van hun eigen ziel; Ten tweede: de behoudenis van hun naaste. Met betrekking tot de behoudenis van zijn eigen ziel, zorgt de dienaar ervoor als zijn oogappeltje. Het is zijn oneindige en eeuwige schat die hij van de Geest van God ontving. Met betrekking tot de behoudenis van zijn naaste, zet hij zich in met lichaam, ziel en geest, omdat hij begrijpt dat het een missie is die hem door de Heilige Geest Zelf werd gegeven.


Wanneer hij voor zijn eigen behoudenis zorgt, met de dezelfde toewijding waarmee hij het volk behandelt, dan toont hij zijn respect en vrees voor de HEER die de behoudenis op Golgotha voor hem veroverde. Het tegenovergestelde geldt ook, wanneer hij nalatig is jegens de zorg voor zijn behoudenis, dan houdt dat in dat hij ook nalatig is jegens alles waarvoor de Here voor hem leed op Golgotha. Wat de behoudenis voor de naaste betreft is het niet anders. Hij werd onder miljarden mensen gekozen om zijn Heer en Redder te dienen.

Het is een voorrecht dat weinigen hebben om aan de verlorenen te kunnen geven wat hij van de Almachtige ontving. Hij werd gekozen om een zuil te zijn in de bouw van het Eeuwige Heiligdom in elk persoon. Als hij afwijkt van zijn focus als dienaar en ernaar streeft om zichzelf te dienen in zijn missie, dan verliest hij de visie die hij kreeg. Hij verliest ook het uiteindelijke doel van zijn missie. Dat is de reden waarom velen die ons voorgingen en veel dingen hebben veroverd, vandaag de dag gevallen, gedesoriënteerd en verzwakt zijn.


Toen zij nog Degene die hun koos dienden, hadden zij succes, maar toen zij hun “onbeduidende” staat als dienaar analyseerden en verlangden om gediend te worden, verloren zij…Zij verloren het hoge voorrecht om zuilen te zijn in het Heiligdom van de Almachtige. Erger: zij verloren de behoudenis van hun ziel. Wat is het meest glorieuze, rijke en leuke deel in het leven van degene die de Almachtige dient? Om Hem te kunnen dienen.


“Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan; en Ik zal op hem schrijven de naam mijns Gods en de naam van de stad mijns Gods, het nieuwe Jeruzalem, dat uit de hemel nederdaalt van mijn God, en mijn nieuwe naam” 
(Openbaring 3:12)


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten