BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 31 maart 2014

DE TEMPEL EN HET OFFER

“Zodra Salomo zijn gebed geëindigd had, daalde vuur uit de hemel neer en verteerde het brandoffer en de slachtoffers; en de heerlijkheid des HEREN vervulde het huis” 
(2 Kronieken 7:1).

De overvloed aan goud in de Tempel van Salomo was niet de reden waarom de aanwezigheid van God werd aangetrokken op diens inauguratie; Noch de grote menigte die op die Dag aanwezig was, trok Zijn aanwezigheid; In plaats daarvan werd de fysieke aanwezigheid van de Allerhoogste, in de vorm van Vuur, alleen maar aangetrokken omdat er brandoffers en slachtoffers aanwezig waren.


Het is het Altaar dat de offerande heiligt, afzondert, consecreert (zie Matteüs 23:17,19-21).

Het Altaar symboliseert God;
De offerande symboliseert de offerandegever;
Het offer symboliseert het leven van de offerandegever.
De Geest van God ook wel de Geest van het Altaar is Degene die de offerande consecreert, met andere woorden, het leven van de offerandegever ACCEPTEERT.


Kaïn werd afgewezen terwijl Abel GEACCEPTEERD werd door de aanwezigheid van God. Toen God zijn offerande accepteerde, accepteerde God hem. De fysieke aanwezigheid van de Geest van God kwam alleen maar op die Dag vanwege het grote aantal leven dat daar geofferd werd door middel van de offers op het Altaar. De brandoffers en slachtoffers representeren de toewijding van dat volk op het Altaar van God:


Eén God,
Eén volk,
Eén geloof,
Eén Geest…


De familie van de Allerhoogste is aan Zijn tafel gezeten, neemt deel aan Zijn Brood (Jezus) en geniet van de vreugde van Zijn aanwezigheid, zoals psalm 133 het Nieuwe Jeruzalem omschrijft.


“Ziet, hoe goed en hoe liefelijk is het, als broeders ook tezamen wonen
Het is als de kostelijke olie op het hoofd, nedervloeiende op de baard, de baard van Aäron, die nedergolft op de zoom van zijn klederen.
Het is als dauw van de Hermon, die nederdaalt op de bergen van Sion.
Want daar gebiedt de HERE de zegen, leven tot in eeuwigheid.”


Precies! Het Vuur van de Geest van God kwam omdat er een volk was dat volkomen toegewijd was aan de Allerhoogste Here God.


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten