BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 18 september 2013

WIE WILT ZIELEN WINNEN?

 

Zuid Afrika heeft een gevangenispopulatie van 156,659 mensen. Proportioneel gezien houdt dat in dat er onder elke 100.000 mensen er 307 mensen gevangen zitten. Er zijn ook veel buitenlanders die daar gevangen zitten, voornamelijk vanwege misdaden die met drugs of kindermisbruik te maken hebben. Zodoende is de geestelijke hulp die wij bieden in het voordeel voor allen, ongeacht hun nationaliteit. En daarom wijden wij ons zoveel toe om een werk te doen die gericht is op het herstel en de rehabilitatie van de daders.

Op een dag zei ik tegen u, bisschop, dat uw boek “Niets te Verliezen” gebruikt zou worden in de gevangenissen van Zuid Afrika als een cursus om de criminelen te rehabiliteren. De cursus begint volgende week in de grootste gevangenis van Zuid Afrika, in Johannesburg. We hebben folders gemaakt met vragen die ontleend zijn van “Niets te Verliezen” en zinnen die u tijdens uw diensten zegt.

In de folder zijn er pagina’s waar zij kunnen schrijven wat zij hebben begrepen en oefeningen met vragen die hun doen denken over de thema’s die wij zullen aankaarten. Elke gevangene zal een folder en een boek ontvangen – dit alles wordt gefinancierd door sponsors. Dit werk is heel belangrijk, omdat er elke week ongeveer 2300 mensen bezocht worden door vrijwilligers van de UKGR, die al jaren werkt met deze sociale reïntegratie.

Net zoals de mannen worden ook de vrouwen bevoordeeld door deze geestelijke hulp, omdat zij boeken krijgen die gericht zijn op vrouwen, zoals het boek de “V-Woman”. Zij worden ook begeleid en hun vragen worden beantwoord door de vrouwen van de pastors door middel van brieven.

Op de onderstaande foto is de man, die in de middelste stoel gezeten is, een professor die ons hielp door een les te geven aan de pastors en de vrouwen van de pastors over hoe wij deze studie aan de gevangenen dienden te onderwijzen.

Met dank aan: bisschop Marcelo Pires


Elke zondag om 9.30uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten